L'Esbart Marboleny de les Preses presenta la temporada el 4 de juny

Prepara, a més, un estiu mogut amb una gira americana a festivals de Mèxic i del Brasil i ja s'escalfa per a l'Ésdansa

El cos de dansa de l'Esbart Marboleny en una actuació recent.
El cos de dansa de l'Esbart Marboleny en una actuació recent. | @Marboleny.
NacióGarrotxa
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:49h
Dissabte vinent, 4 de juny, a les set de la tarda, al Centre Cultural de les Preses totes les seccions de Marboleny Escola i de l’Esbart Marboleny presentaran la temporada en format espectacle amb Danses en ruta. En aquest espectacle s’hi podrà veure tot el recull de repertori que els diferents grups han estat treballant al llarg del curs 2021-2022. Una proposta que pretén posar de relleu la singularitat de cadascun dels territoris que conformen els Països Catalans, la seva gent i les seves tradicions.

Danses en ruta fa un recorregut per algunes de les danses més representatives de cada territori, començant per la Vall d’Aran, amb diferents parades tot baixant cap al sud en direcció el País Valencià i acabant a les Illes Balears. Les danses seran l'excusa per a conèixer millor la geografia i la història del nostre país, perquè en definitiva la cultura és això: el conjunt de tradicions i de formes de vida d'un poble, d'una societat o de tota la humanitat. Explica qui som i d'on venim.

Aquesta proposta és un acte obert a tot el públic que seguirà amb una ballada participativa a les 20:30 h, un sopar de germanor a les 21 h i un concert i ballada popular a les 22:30 h. Hi ha ganes des de l'organització que sigui una gran festa per a compartir. L’entrada és gratuïta però cal reservar-la des d'aquest vincle. El preu del sopar té un cost d'11 euros per a adults i 6 euros per a infants.

Aquesta diada se celebrarà coincidint amb el DASC, Dia de l’Associacionisme Cultural, declarat per la Generalitat de Catalunya per a instaurar una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.
 
Gira d'estiu a Mèxic i al Brasil
Aquest estiu es presenta mogut per a algunes de les seccions de Marboleny. Després dels dos últims anys havent de suspendre la participació de l’Esbart Marboleny a festivals internacionals ara es reprendrà al 100% l’activitat habitual.

En primer lloc, els grups Esclops i Marboleny Jove, formats per a joves de 14 a 19 anys, participaran al Festival Internacional de Folklore de Passo Fundo de Brasil de l’1 al 15 d’agost. El grup representarà Catalunya en un festival que mostra els hàbits, història, geografia, costums de les companyies participants.

Per altra banda, el cos de dansa, format per balladors i balladores majoritàriament d’entre 20 i 22 anys, participaran a la gira organitzada per la xarxa de festivals CIOFF de Mèxic del 28 de juliol al 14 d’agost. Així doncs el grup participarà al festival “El mundo danza en Tlaxcala” de Tlaxcala, el Festival Internacional de Folklore de Córdoba, a Veracruz, i al Hueyitlatoani Uniendo al Mundo, a Ciutat de Mèxic.

Aquests viatges per a participar a Festival internacionals són una excel·lent ocasió per a difondre Catalunya al món i una bona oportunitat per a crear ponts d’unió entre diferents cultures i llaços d’amistat entre els joves que hi participen. A més, també són la culminació del treball realitzat al llarg de l’any a l’Esbart Marboleny i deixen entre els balladors un bon grapat de vivències grupals d’allò més gratificants.
 

 
Arxivat a