​La Policia Local d'Olot portarà càmeres unipersonals

L’Ajuntament en comprarà vuit que serviran per millorar “la seguretat de la ciutat i dels agents”

Dos agents de la Policia Local d'Olot
Dos agents de la Policia Local d'Olot | Pau Masó
25 de maig del 2022
Actualitzat el 26 de maig a les 9:23h
Està previst que aviat els agents de la Policia Municipal d’Olot portin càmeres a sobre. L’Ajuntament ja ha iniciat el procediment de compra de vuit aparells unipersonals que s’instal·laran a les armilles dels agents per tal de gravar les actuacions que puguin fer. Segons l’alcalde, Pep Berga, la mesura és “un avanç tecnològic” que ha de servir per millorar “la seguretat de la ciutat i dels agents”.

A més, Berga també ha afegit que es tracta d’una nova eina que ha de servir per tenir “seguretat jurídica” a l’hora de portar fets o denúncies a la Fiscalia. El fet de gravar les actuacions servirà de prova en processos judicials. L’alcalde d’Olot també ha justificat la compra com una manera de persuadir els delinqüents perquè “quan veuen que se’ls està filmant actuen d’una altra manera”.
 

Càmeres de vídeo de la Policia Municipal de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa

 
Les vuit càmeres que es compraran tenen un cost total de 12.100 euros i hauran de tenir una capacitat de gravació de 12 hores seguides i un camp de visió de 140 graus, com a mínim. Segons els requisits tècnics que demana l’Ajuntament, els aparells també hauran d’estar equipats amb un sistema sense fils d’activació que permeti iniciar la gravació des d’un radi de vuit metres.

Les càmeres que s'instal·laran aviat als agents, no són les primeres que utilitza el cos. Fa cinc anys, també es va comprar una càmera que es va instal·lar a un dels vehicles de la flota municipal per tal de capturar vehicles mal estacionats. A més, recentment, el cos de la Policia Local d'Olot també s'ha reforçat amb una unitat canina per primera vegada. Des de fa pocs mesos, també es compta amb un gos que fa tasques d'inspecció de vehicles o control de substàncies il·legals. 
Arxivat a