Pep Berga: «M’agradaria dedicar quatre anys més de la meva vida a l’Ajuntament»

El batlle d'Olot es postula per a ser reelegit en els comicis de 2023 amb il·lusió i ganes d'acabar tots els projectes pendents que la pandèmia ha impedit

El batlle d'Olot, Pep Brga, durant la celebració d'un ple a l'Ajuntament.
El batlle d'Olot, Pep Brga, durant la celebració d'un ple a l'Ajuntament. | Martí Albesa.
19 de maig del 2022
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:47h

Durant la compareixença habitual dels dijous sobre els acords de la Junta de Govern Local a l'Ajuntament d'Olot –en aquesta ocasió, també, amb alguns del temes del ple municipal que se celebra aquesta tarda a partir de les sis–, el batlle de la ciutat, Pep Berga –a pregunta del periodista Pau Masó– ha manifestat la voluntat de repetir el mandat en les pròximes eleccions municipals, a celebrar durant la primavera de 2023.

"Hi ha molt projectes com ara la promoció d’habitatge que fem a Sant Cristòfol, la piscina coberta o l’inici de les obres de la variant…, tot de projectes –alguns d’ells molt avançats– que serà impossible completar-los en aquest any que queda de mandat i a mi sí que m’agradaria, personalment, dedicar quatre anys de la meva vida a l’Ajuntament. Per a mi és una passió, és una feina que m’agrada moltíssim", ha dit il·lusionat Pep Berga.

L'actual batlle i regidor de Cultura del Consistori olotí durant aquests tres anys des que es van celebrar les eleccions (que just es compleixen dijous vinent) amb la pandèmia pel mig, té la sensació "que ens ha pres un any i mig de mandat, perquè no ens hem pogut dedicar a algunes de les coses que ens havíem compromès".

Berga ha explicat, quant als comicis de 2023, que n'ha parlat amb l'equip de govern de Junts, amb qui van guanyar les darreres eleccions municipals per majoria absoluta. "La ratificació del candidat segueix un procediment per si hi ha altres persones interessades a presentar-se, amb processos de primàries i de ratificació, i de tot això encara n’estem lluny", per bé que té molta il·lusió, "molta energia i moltes ganes d’acabar tot allò que hem començat; a més a més, m’agradaria poder-ho acabar amb tot aquest equip que m’ha acompanyat".

En aquest sentit, he proposat a tothom que l’ha acompanyat aquests tres anys "que si tenen ganes de continuar que m’ho diguin i el que intentarem és fer la millor candidatura possible per afrontar els quatre anys que vénen i completar tots aquests projectes i, després, demanar novament a la ciutat si ens volen fer confiança quatre anys més, però jo en tinc ganes", ha reblat.