Cinc entitats presenten una moció per a la modernització i municipalització del TPO a Olot

Amb el suport polític de la CUP i Olot en Comú volen que sigui l'Ajuntament qui gestioni el servei de transport públic

Un dels autobusos del transport públic d'Olot (TPO) que gestiona la companyia Teisa.
Un dels autobusos del transport públic d'Olot (TPO) que gestiona la companyia Teisa. | Arxiu NG.
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:19h
Diverses entitats socials –Olot es Mou, Salvem les Valls, ATAAC, CNT Olot i CCOO–, amb el suport polític de la CUP i Olot en Comú, han impulsat una moció que presentaran al ple de l'Ajuntament d'Olot d'avui dijous amb l'objectiu que es municipalitzi i millori el servei de transport públic d'Olot (TPO).
 
Els temps complicats que han de venir, amb una crisi energètica i ecològica a les portes, i amb la necessitat urgent de dur a terme una ràpida transició ecosocial demanden, segons aquestes organitzacions, "un fort lideratge públic i un control social i democràtic sobre qüestions tan estratègiques i d'importància cívica com és el transport col·lectiu dins les nostres vil·les i ciutats".
 
Les entitats signants de la moció creuen que cada cop és més majoritària la convicció que aquests instruments "no poden quedar en mans de l'empresa privada" ja que pensen que no són més eficients que les públiques i "els interessos del lucre privat passen sempre, vulguem o no, per damunt de les necessitats de la ciutadania".
 
Així, consideren central per a la ciutat d'Olot i els seus habitants que sigui el mateix Ajuntament qui gestioni aquest servei i ho faci a favor de les necessitats i interessos dels ciutadans. En aquests sentit, demanen als altres grups polítics que no dubtin a donar suport a la moció per a garantir que tiri endavant i, alhora, a les entitats socials ciutadanes de la capital garrotxina que hi donin suport per aconseguir-ho. "Ens hi juguem el futur", conclouen.

El trasnport públic d'Olot (TPO) és gestionat per la companyia Teisa amb 4 línies i més de 80 punts de parada: L-A: Les Tries-Bonavista; L-B: Sant Miquel-Pla de Dalt; L-C: Les Tries-Hostal del Sol; i, L-D: Estació-Sant Pere Màrtir.
 

 
Arxivat a