1 de 10
Ciclisme

Dissabte s'inaugura el bike park d'Olot

Alguns dels millors pilots d’elit, entre els quals l’olotí Martí Vayreda, seran presents en aquest parc ciclista de trial de 500 m2 situat a l'Estadi d’Atletisme-Parc Atlètic dels Tossols

El parc ciclista de trial d'Olot es fet amb elements reciclats i sostenibles. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 18 de maig de 2022 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, 21 de maig, a les cinc de la tarda, es portarà a terme l’acte d’inauguració del primer bike park de trial d’Olot. L’acte, obert a tothom, comptarà amb la presència d’alguns dels millors pilots d'elit com Vera Baron, campiona del món i número 1 del rànquing internacional elit; Borja Conejos, campió del món elit  20'' i número 2 del rànquing internacional elit; Alejandro Montalvo, subcampió del món elit 20'' i número 1 del rànquing internacional; Sergi Llongueras, campió del món elit 2019; Eloi Palau, tercer del campionat del món elit 20''; Toni Guillén, subcampió del món júnior; i, l'olotí Martí Vayreda, tercer de la copa del món elit 26" i impulsor d’aquest nou espai que ara es posa en marxa. 
 

Amb 500 m2, el nou equipament està situat a tocar de l’Estadi d’Atletisme-Parc Atlètic dels Tossols, al costat del carril bici i és pioner per diversos elements com els materials emprats així com pel fet que és públic, gratuït i obert a tota la ciutadania.

A diferència de la resta d’espais per bicitrial i bicicleta de muntanya on s’utilitzen elements artificials com pneumàtics, bobines de fusta, contenidors d’obra i peces de formigó; el parc ciclista de trial d’Olot s’ha construït tenint en compte el seu entorn natural i respectant al màxim el terreny, en una iniciativa conjunta amb l’esportista olotí Martí Vayreda.

 
Per això, no s’hi han afegit terres ni s’hhi han remogut els marges així com tampoc s’han senyalitzat ni s’han pintat elements. Tots els materials emprats són sostenibles i ecològics i només s’han fet servir pals de telèfon recuperats, travesseres ecològiques i pedres volcàniques que ja es trobaven a la zona. 

 
L’espai, que ja està obert des del passat Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril), vol ser una nova instal·lació esportiva que permeti potenciar la pràctica d’aquest esport a tots els nivells; tant inicial com mitjà o professional. 

 
Fins ara, diversos pilots com Charlie Rolls –professional anglès campió del món júnior–, ja hi han pogut fer els primers salts i proves i, en ser un espai pioner, diferent de la resta de parcs ciclistes existents, ha generat una gran expectació entre pilots professionals internacionals, francesos, suïssos i austríacs que s’han interessat per a entrenar-hi. 
 

 

Participació