El festival Ésdansa de la Garrotxa obre les inscripcions per a participar als tallers del Campus

Del 22 al 28 d’agost arribarà a la 40a edició a les Preses tot reprenent al 100% el format prepandèmia i apostant de nou pel Campus Ésdansa'T

L'Ésdansa 2022 celebra aquest 2022 quaranta anys amb dansaires d'arreu del món.
L'Ésdansa 2022 celebra aquest 2022 quaranta anys amb dansaires d'arreu del món. | Pol Solé.
NacióGarrotxa
18 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:16h
Compte enrere pel Festival Ésdansa, que se celebrarà del 22 al 28 d’agost a les Preses. Es tracta d’una edició especial, en què celebrarà 40 anys i no ho podrà fer de millor manera que amb el format que s’havia perdut els dos darrers anys com a conseqüència de les restriccions imposades arran de la pandèmia. Així doncs, aquest 2022 el festival es tornarà a celebrar de dilluns a diumenge amb set dies de programació en dansa d'arrel tradicional i recuperant al 100% la participació de companyies internacionals.
 
Així, des de l’organització es presenta una edició que manté les línies de treball habituals d’exhibició, formació, divulgació, participació, i manté la forta aposta per la creació, en la que hi jugarà un paper fonamental la mirada 360 graus a l’arrel tradicional.
 
En aquesta mateixa línia, el Campus Ésdansa’T, per al qual s’obren les inscripcions a partir de demà dimecres, 18 de maig, a través de web, torna posant de relleu la importància de la transmissió de la cultura popular entre persones amb el lema que acompanya el Campus Ésdansa’T des dels seus inicis: ballar i fer ballar. Aquest 2022 el Campus Ésdansa’T se celebrarà del dilluns 22 al divendres 26 d’agost i ho farà vertebrant-se en el Petit Ésdansa’T destinat a mainada, i l’Ésdansa’T, els tallers de dansa tradicional per a adults, que comptarà amb 30 tallers per aprendre danses tradicionals d’aquí i d’arreu i per a experimentar amb diferents eines i tècniques per a ballar.
 
Enguany es recuperen els dos itineraris formatius. A l’Itinerari 1 (IT1) s’hi poden aprendre danses tradicionals del país i d’arreu del món amb una pinzellada sobre eines per ballar. L’Itinerari 2 (IT2) es tracta d’una línia formativa destinada a persones que volen anar més enllà del ball, aprenent altres continguts relacionats amb la dansa; a més de conèixer danses tradicionals, s’hi inclouen diverses sessions de creació, recursos coreogràfics, treball d’improvisació… que doten les persones assistents d’eines per ballar i/o ensenyar a ballar.
 

A la franja de matí, s'hi podran aprendre danses tradicionals de la mà del'Esbart Santa Tecla de Tarragona, però també elprocés de creació i evolució de la generació d’un espectacle acompanyats de l'Esbart Sant Cugat  i de La Llançadora, la xarxa de dansa d’arrel de la Catalunya Central de recent creació. També s'oferiran eines per a la creació amb formadores com Laia Santanach i Lara Brown, provinents de la dansa contemporània i que treballen amb l'arrel.
 
A la franja de la tarda no hi faltarà l'aprenentatge de les danses de les companyies internacionals que participaran a l'Ésdansa 2022, que enguany seran la companyia Macuilxóchitl de Mèxic, Ezimnyama de Zimbawe, Sama de Sri Lanka, el Gran Ballet Argentino d'Argentina i Liptov d'Eslovàquia.
 
Pel que fa al Petit Ésdansa’T (de 4 a 14 anys) torna també a oferir tallers per a la mainada durant 5 dies i proposa un conjunt de càpsules sota el nom Descobrim, que acompanya les criatures a fer un recorregut i a conèixer els elements principals més icònics de Catalunya i de les cultures i països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2022.
 
Arxivat a