1 de 10

Tornen els jeroglífics de l'«Endevina-la» als comerços d'Olot

L'objectiu del joc és dinamitzar l'activitat en els establiments col·laboradors i difondre la llengua catalana

Un dels jeroglífics de l'«Endevina-la» d'Olot. | @ACOolot.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 17 de maig de 2022 a les 09:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 18 de maig al 16 de juny, els comerços de l’ACO (Associació de Comerciants d'Olot) que participen en l’Endevina-la lluiran a l’aparador un jeroglífic que cal resoldre. En total, són 92 establiments els que formen part de l’Endevina-la en aquesta segona edició, i s’han editat 112 cartells.

L'objectiu del joc –promogut pel Servei de Català d'Olot-la Garrotxa, Òmnium Garrotxa i l'ACO– és dinamitzar l'activitat en els establiments col·laboradors i difondre la llengua entre les parelles lingüístiques, els alumnes dels cursos de català per a adults i la ciutadania en general. El 2019, 7.000 persones van participar en la primera edició de l'Endevina-la.


A tots els comerços hi ha butlletes on escriure la solució dels jeroglífics i tothom hi pot participar tantes vegades com vulgui mentre resolgui jeroglífics diferents: no hi ha límit d’edat. Les bústies que recullen aquestes butlletes són a 8 comerços, que les guardaran fins a l’últim dia.
 

De premi, l’ACO sorteja dos lots de productes, a dins dels quals hi ha regals per a tota la família. Aquest sorteig es farà el 18 de juny, dins el marc del Shopping Nit, a les 21 hores, a la carpa que l’ACO tindrà davant de Sant Esteve. Les bases d’aquest concurs estan publicades al web de l’ACO.
 

En la primera edició de l’Endevina-la hi van participar 7.000 persones, un rècord difícil de superar. A banda dels cartells, s’ha editat 2.500 díptics explicatius que també es podran agafar dels establiments: els díptics contenen una explicació de com funciona un jeroglífic i la llista de tots els comerços que participen en aquesta activitat.  
 
La segona edició de l’Endevina-la està organitzada pel Servei de Català d’Olot-la Garrotxa i Òmnium Garrotxa, i compta amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

 

 

Participació