Guerra a Ucraïna

Trenquen les guardioles per a Ucraïna a la plaça Mercat d'Olot

La campanya solidària –una iniciativa de l'Associació de Placers i Càritas Garrotxa– s'ha dut a terme durant un mes i mig i ha recollit gairebé 800 euros

per Xavier Borràs, Olot, Catallunya | 13 de maig de 2022 a les 11:39 |
Tots els organitzadors de la campanya amb les guardioles solidàries amb Ucraïna. | Xavier Borràs.
Aquest divendres, 13 de maig, a dos quarts de deu del matí, s'ha portat a terme la trencada de guardioles en suport a Ucraïna a la plaça Mercat d'Olot, una iniciativa que s'ha fet durant el darrer mes i mig entre les parades del mercat empesa des de l'Associació de Placers i Càritas Garrotxa, amb l'ajuda de la comunitat ucraïnesa, molt nombrosa a la capital de la Garrotxa, on comptava, fins abans de l'atac rus, amb uns cinc-cents ciutadans d'aquella república.

Es tractava de recollir fons i "aportar un granet de sorra" –en paraules de Carles Porta, president de Càritas Garrotxa– a la causa d'ajuda i suport al poble ucraïnès, cruament colpejat per la guerra.


Després de valorar diverses opcions es va optar per fer una recollida de donatius amb unes guardioles de Càritas –algunes pintades per infants– per acollir els donatius dels usuaris del mercat, repartides per diverses parades –com ha comentat Jordi Vilarrasa, president dels placers–, on es convidava a fer-hi algun tipus d'aportació voluntària.
 

Irina Natyna, una de les coordinadores de la nombrosa comunitat ucraïnesa d'Olot. Foto: Xavier Borràs.


Aquest matí, amb la presència, també, de la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament d'Olot, Imma Muñoz, s'ha procedit a trencar amb cura –amb un drap i un bon martell– les diverses guardioles. Un cop fet el recompte s'has sumat 766,68 euros.
 

La regidora d'Acció Social d'Olot, Imma Muñoz, ha trencat la primera guardiola. Foto: Xavier Borràs.


La guardioles de terrissa i un plafó explicatiu, més la campanya de viva veu feta pels propis placers, han contribuït a fer una bona campanya, que segons Irina Natyna, membre de la comunitat ucraïnesa a Olot, "és molt necessària davant del patiment del nostre poble".

Totes les aportacions dineràries es lliuraran a les persones que coordinen la comunitat ucraïnesa d'Olot i es destinaran a l'adquisició de medicaments que seran enviats a Ucraïna per a atendre les necessitats dels ferits per l'embat militar rus.
 

Avui s'ha trencat les guardioles de terrissa al Mercat d'Olot en solidaritat amb Ucraïna. Foto: Xavier Borràs.

 

Cal recordar, tal com ja va anunciar NacióGarrotxa, que aquest diumenge es fa un dinar solidari a La Deu amb la finalitat, també, d'aplegar fons per al pobles ucraïnès.

Altres notícies que et poden interessar


​​​
​​

 

Participació