El seminari internacional «Repensant els jardins històrics. El passat en el present» arriba a Olot

Organitzat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya, tindrà lloc a l'Espai Cràter els dies 16 i 17 de juny

Imatge inspiradora dels jardins del Parc Nou d'Olot.
Imatge inspiradora dels jardins del Parc Nou d'Olot. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:26h
L’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, organitza el Seminari internacional “Repensant els jardins històrics. El passat en el present”, que se celebrarà a Olot, a l’Espai Cràter, els dies 16 i 17 de juny de 2022.

Els jardins històrics tenen un paper molt rellevant en el debat contemporani sobre la qualitat del paisatge i la seva gestió. Més enllà dels jardins reconeguts en els catàlegs oficials, a Catalunya n'hi ha un munt amb importants valors patrimonials, sovint amb poca o escassa protecció i a voltes en perill de desaparició. Els trobem mig amagats en claustres de monestirs i convents, cementiris municipals, colònies industrials o cases d'estiueig, entre molts d'altres indrets públics i privats.

El seminari pretén aprofundir en el coneixement dels seus valors i incentivar-ne la conservació i promoció, tot generant nous marcs conceptuals i instrumentals que facilitin la seva adaptació a la contemporaneïtat.

Segons l’Observatori del Paisatge de Catalunya vivim uns moments especialment oportuns per a reflexionar sobre quin ha de ser, avui, el paper del jardí patrimonial, atès el nou context d'emergència climàtica, renaturalització de les ciutats i reclam social de major salut i benestar.

Les potencials funcions terapèutiques, de cohesió comunitària, d'equitat i de generació de benestar inherents als jardins –i, en concret, als jardins històrics– els converteixen en uns espais idonis per a donar resposta a les noves demandes socials i culturals.

Podeu trobar el programa del seminari en aquesta pàgina web, juntament amb les instruccions per a la inscripció.
 
Arxivat a