El PSC considera que les obres de la plaça Major d'Olot no són prioritàries

Els socialistes olotins rebutgen l'actuació que s'iniciarà en els dies vinents al punt més cèntric de la ciutat

La plaça Major d'Olot és el centre neuràlgic de les Festes del Tura i de la vida olotina.
La plaça Major d'Olot és el centre neuràlgic de les Festes del Tura i de la vida olotina. | Martí Albesa.
06 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:27h
"Les obres de la plaça Major no són prioritàries per al PSC", diuen els socialistes olotins en una roda de premsa celebrada in situ aquest dijous. El PSC d'Olot vol mostrar així el seu rebuig a l'actuació que s'iniciarà en els dies vinents al punt més cèntric de la ciutat.  
 
El passat mes de març es va conèixer quines eren les intencions de l'equip de govern de Junts per a la ja anunciada reforma de la plaça Major, que suposarà una inversió de prop de 500.000 euros, entre obres  de reforma i ajudes per a les façanes, segons que es va aprovar en el pressupost d’inversions de l’Ajuntament de l’any 2022.
 
La plaça Major és un espai que va ser reformat fa relativament pocs anys i que en aquests moments es troba en un bon estat de conservació. Per al PSC, doncs, aquesta és una "obra no prioritària per a la ciutat".
 
Per als socialistes olotins el pressupost que es vol aplicar a la plaça Major s’hauria de destinar a millorar l’arranjament dels carrers i voreres de la ciutat, "molt malmeses per les darreres pluges".
 
Certament, en els darrers dies s’estan agençant alguns trams de carrers de la ciutat, però "a base de pegats, sistema que no ens agrada perquè a la llarga es tornen a malmetre". Segons el criteri del PSC, cal fer la renovació total dels trams de carrers malmesos. Per això cal més inversió, segons els socialistes, i aquesta podria sortir dels 500.000 eurosque es volen destinar a la plaça Major.
 
Per aquesta qüestió i d’altres amb les quals no estaven d’acord, com per exemple la compra d’un local al Firalet per un cost de 600.000 euros, el grup socialista va votar en contra del Pressupost de l’Ajuntament i en va presentar un d’alternatiu adreçat a "millorar les infraestructures bàsiques que farien d’Olot una veritable ciutat per a les persones".

Arxivat a