1 de 10
Garrotxa Emprèn

S’obre el termini per a inscriure’s i participar als Premis 100% Emprenedors

Els guardons es lliuraran durant l’acte final de la vuitena edició del Garrotxa Emprèn que tindrà lloc a Olot la darrera setmana d'octubre

Imatge retrospectiva dels guardonats als Premis 100% Emprenedors. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 6 de maig de 2022 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més tornen els Premis 100 % Emprenedors, un reconeixement que pretén fomentar l'actitud emprenedora i valorar les noves activitats econòmiques, ja que suposen la dinamització de l’ecosistema empresarial i emprenedor i contribueixen a la creació de llocs de treball a la Garrotxa. Ho han explicat aquest dijous en seu municipal la regidora Gemma Canalias; la tècnica de DinàmiG, Pili Riol; Josep Lluís Navarro, d’aGOe (Associació Gironina d'Orientació Empresarial); i, Josep Santandreu, de la Cambra de Comerç de Girona.

L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, a través de DinàmiG, a més dels Joves Empresaris de la Garrotxa i l’Associació d’Empreses Euram Garrotxa, són els organitzadors dels premis, que compten amb el suport de diversos mitjans de comunicació (La Comarca, Olot Televisió, Ràdio Olot)–, l'antena de l'aGOe a la Garrotxa i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona.

 
El lliurament dels Premis 100% Emprenedors tindrà lloc l’última setmana d’octubre i serà l’acte principal de cloenda del Garrotxa Emprèn que se celebrarà del 26 al 28 d’octubre de 2022, i compta amb dues categories:

 
Premi 100% Emprenedor, amb un primer guardó atorgat per l’Ajuntament d’Olot, dotat amb 3.000 euros, i un segon concedit pel Consell Comarcal de la Garrotxa, de 1.500 euros, al projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. Els participants podran comptar amb publicitat subvencionada als mitjans de comunicació que donen suport als premis, així com gaudir d’assessorament i acompanyament durant el seu projecte empresarial, i tindran la possibilitat d’optar a la mentoria per part d'una empresa de la comarca.

 

La presentació de la novena edició dels Premis 100% Emprenedors s'ha fet a l'Ajuntament d'Olot. Foto: @olotuit.


En aquesta modalitat pot presentar-se tothom qui hagi iniciat una activitat empresarial a la Garrotxa entre el 1r de gener de 2018 i el 30 abril de 2022, ja sigui com a persona física o com a persona jurídica, i que compleixin els requisits marcats a les bases, que es poden consultar a la pàgina web de l'Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (DinàmiG). 

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que s’amplia el període de constitució dels negocis participants: tenint en compte l’impacte de la pandèmia en les activitats econòmiques de la comarca, es manté el període des del 2018, com l’any passat, i s’allarga fins al mes passat, l’abril de 2022. L’altra novetat de l’edició és que s’avança el termini de presentació de candidatures, que serà del dijous 5 de maig al 30 de juny.

Un cop finalitzat el termini d’inscripció, els projectes candidats disposaran de dotze setmanes (de l’1 de juliol al 23 de setembre) per a millorar el pla d’empresa presentat abans que sigui valorat pels membres del Jurat. Podran emprar els recursos del servei d’emprenedoria de DinàmiG i els seus col·laboradors amb l’objectiu de, per una banda, presentar un document ben elaborat al Jurat i, per l’altra, millorar aspectes del seu projecte per fer-lo créixer i consolidar-lo.
 
Un any més, també, es faran els següents reconeixements: Jove Empresari/Empresària per la persona empresària garrotxina de menys de 45 anys que tingui una trajectòria empresarial destacada [candidatura proposada per l’associació Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG)];  Col·laboració Empresarial, que reconeixerà les iniciatives empresarials sorgides de la col·laboració entre dues o més empreses i que hagin resultat en un producte o servei conjunt, i la nova categoria Empresa Impuls per empreses que durant l’any han dut a terme alguna acció o projecte de millora substancial que contribueixi a la identificació de la comarca com a comarca empresarialment activa. L’Associació d’Empreses Euram Garrotxa s’encarrega de proposar les candidatures per aquestes dues categories.
 
En l’edició passada es van presentar 6 projectes liderats per 8 persones emprenedores. Els projectes guanyadors van ser: 1r Premi per a Ninssa, de Laura Serrano, que fabrica i ven compreses sostenibles fabricades a la Garrotxa amb productes de la comarca, de manera que  redueixen els residus i vetllen per la salut de la dona; 2n Premi per a Yurta.cat, empresa de construcció sostenible i sense impacte ambiental que utilitza materials de proximitat, i, en la categoria de Jove Empresari –atorgada per la JEG– es va reconèixer Nil Port de la Granja La Fàbrega, per emprendre en el sector primari i mantenir viva una granja de la Garrotxa.
 
En el transcurs de les vuit edicions anteriors, els Premis 100% Emprenedors han rebut més d’un centenar de projectes, i s’han lliurat 29 reconeixements. El termini de presentació de candidatures per l’edició 2022 finalitzarà el divendres 30 de juny; a partir de llavors, les persones candidates podran sol·licitar assessorament per a millorar el pla de negoci presentat fins el 23 de setembre, data a partir de la qual el Jurat valorarà i seleccionarà els millors projectes. El lliurament de premis tindrà lloc el divendres 28 d’octubre a les 19 h a la Sala Torín

 

Participació