Obres

Millores en quatre quilòmetres de cinc camins rurals d’Olot

Els del Mas de Xexàs, de l’Hostal de la Corda, de la Cuera, del Parc Nou i del Salt de les Bigues, amb un cost de més de 20.500 euros

El batlle d'Olot, Pep Berga, i el regidor Aniol Sellabona al camí del Mas de Xexàs. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 5 de maig de 2022 a les 13:54 |
Seguint amb les actuacions de millora i manteniment de la ciutat, aquest darrer any, l’Ajuntament d’Olot ha millorat un total de 3.950 metres de cinc camins rurals de la ciutat. Els treballs han tingut com a objectiu resoldre el deteriorament i les irregularitats dels camins derivades, sobretot, de l’acció de l’aigua de pluja, de l'ús i de les deficiències de drenatge o pendents pronunciats. 
 

En concret, al llarg del darrer any, els equips dels Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Olot han portat a terme treballs d’arranjament al camí del Mas de Xexàs (800 m); camí de l’Hostal de la Corda (700 m); el camí de la Cuera (1.250 m); el camí del Parc Nou (on s’han reomplert puntualment els bassals d’aigua) i el camí de Salt de les Bigues (1.200 m). En total, les actuacions han suposat una inversió de més de 20.500 euros
 

Els treballs han consistit a anivellar els camins, desbrossar la vegetació dels laterals i reomplir en alguns punts el paviment. Al mateix temps, a les actuacions del camí del Mas de Xexàs i el del Salt de les Bigues es van crear trenca-aigües per a desviar l’aigua de la pluja del curs del camí. 
 

El regidor de Serveis Urbans i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, ha destacat aquest matí, durant la presentació d'aquests treballs, la inclusió de les millores dels camins dins el conjunt d’actuacions d’arranjament que preveu anualment l’Ajuntament d’Olot que permeten “realitzar una millor planificació any a any”. Per la seva banda, el batlle d’Olot, Pep Berga, ha ressaltat la importància dels treballs efectuats que permeten “garantir un nivell òptim d’accessibilitat” arreu de la ciutat.
 
Cal recordar que el Projecte Conjunt d’Obres de Conservació i Millora de ferms, voreres, condicions d’accessibilitat i millores generals dels elements de circulació i mobilitat dels carrers 2022 que impulsa anualment l’Ajuntament d’Olot preveu actuar en més de 8.000 metres (8 quilòmetres) de carrers, voreres i rebaixos de pas de vianants d’arreu de la ciutat, el que suposa un augment substancial respecte les actuacions executades el 2021 i amb una dotació de 412.658,38 euros, més del doble que l’any passat. 
 
Els treballs van iniciar-se el passat dimarts 19 d’abril al Polígon Industrial Les Mates, concretament al carrer de Pep Ventura; en un tram de més de 515 metres quadrats entre el carrer Granados i carrer Vives on s’ha millorat el ferm de la via.

A més a més, el Consistori està finalitzant la segona fase del Pla d’Asfalts que també s’executarà enguany i que permetrà donar sortida a les necessitats prioritàries detectades que no s’han pogut incloure en la primera convocatòria.

 

 

Participació