«Fe i llibertat: un amor de clausura», al Doc del Mes a Can Trona

Què passa quan un amor prohibit floreix en un convent de clausura? Dues joves monges narren en primera persona la seva història d’amor

Una imatge de «Fe i llibertat», que s'endinsa en l'amor entre dues monges de clausura.
Una imatge de «Fe i llibertat», que s'endinsa en l'amor entre dues monges de clausura. | @DocsBarcelona.
NacióGarrotxa
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:01h
Marita era una monja molt jove en un convent d’una petita illa croata quan va conèixer Fani, una germana que es va convertir en el seu gran amor. Seguint el seu cor van trobar la força per a lluitar pel seu amor, un amor que no s’accepta a la seva comunitat, donant un gir a les seves vides de fe i creença. La pel·lícula Fe i llibertat, que s’ha estrenat en diversos festivals internacionals, arriba a Can Trona de la mà del Docs del Mes aquest divendres a dos quarts de vuits del vespre i dissabte  a les cinc de la tarda.

La directora, Ivana Marinic Kragic, intenta explicar aquesta història des del punt de vista més neutre possible, interferint el menys possible en la història d'amor de les dues monges: "He intentat explicar la història d'un amor inesperat i inusual, però el meu enfocament com a directora es va centrar més en la tria de la llibertat personal".
 
Un documentari intimista que segueix la vida de dues dones que cerquen l'equilibri entre la seva orientació sexual i la seva fe per a lluitar per una relació que la societat croata i les comunitats religioses no accepten. Una història valenta sobre la recerca de la veritable identitat i la llibertat.




 
Arxivat a