L'Hospital d'Olot tanca el projecte «Covid, lliçons de vida» amb un acte simbòlic

Serà aquest diumenge, 8 de maig, amb una coreografia de percussió corporal feta entre professionals sanitaris i alumnes dels instituts

L'Hospital d'Olot en temps de coronavirus. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 4 de maig de 2022 a les 09:57 |
El diumenge, 8 de maig, a migdia se celebrarà a l’Hospital d’Olot un acte per simbolitzar el tancament de projecte Covid, lliçons de vida, una iniciativa conjunta entre la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i alguns instituts de la comarca per a donar veu a tothom qui ha patit una pèrdua en temps de pandèmia i el que ha suposat la gestió d’aquestes emocions.

Durant l’acte s’explicarà com ha estat aquest treball conjunt entre estudiants de 12 i 13 anys i professionals sanitaris de la Fundació. També, es presentarà la coreografia de percussió corporal, que amb la direcció del músic osonenc Santi Serratosa van enregistrar a principis d’abril al Parc Nou d’Olot; i, abans de finalitzar, hi haurà una actuació de la colla castellera els Xerrics d’Olot amb un pilar especial. És obert a tothom i es farà a l’exterior del centre sanitari.


Covid, lliçons de vida sorgeix conjuntament dels instituts i de la Comissió de Dol i Final de Vida de la Fundació, un grup interdisciplinari amb diferents perfils professionals de l’àmbit de la salut que treballa de manera directa en processos que impliquen l’acompanyament i l’atenció al dol per tal de millorar l’atenció global en aquest àmbit tant per al pacient o la família, com per als mateixos professionals.

L’exposició dels treballs plàstics, al vestíbul de l’Hospital


Durant el mes de febrer cinc professionals sanitaris de la Fundació es van desplaçar als instituts i als centres educatius de la Garrotxa per resoldre dubtes i inquietuds sobre la pandèmia de la Covid-19. Amb aquests coneixements els centres van preparar uns treballs plàstics sobre la pandèmia, a l’assignatura Educació Visual i Plàstica, que ara es podran veure exposats al vestíbul de l’Hospital

Els instituts que es van adherir al projecte són el Montsacopa, La Garrotxa, el Bosc de la Coma i l’Escola Pia d’Olot, així com l’Institut Escola Salvador Vilarassa de Besalú. 


El tret de sortida de l’exposició serà el 8 de maig i s’allargarà durant tot el mes. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació