Comencen les obres de construcció d'un nou col·lector d'aigües a Olot

Amb una inversió de 141.138 euros, els treballs permetran millorar la xarxa de la ciutat al barri de Bonavista i reduir-ne la saturació

Aquest matí s'han iniciat les obres per a la instal·lació del nou col·lector d'aigües.
Aquest matí s'han iniciat les obres per a la instal·lació del nou col·lector d'aigües. | @olotuit.
NacióGarrotxa
02 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:21h
Aquest dilluns, 2 de maig, han arrencat els treballs de construcció del nou col·lector-interceptor d’aigües pluvials dels carrers Castanyer i Gírgola a la capital de la Garrotxa. La nova instal·lació s’emplaça, concretament, en el tram entre el carrer Roure i l’avinguda Sant Jordi i permetrà millorar la xarxa de col·lectors d’aigua de la ciutat, reduir-ne la saturació i donar resposta a les necessitats actuals.  
 
L’obra es va adjudicar el passat 31 de març i aquest dilluns ja s’han iniciat els treballs per instal·lar el nou col·lector de polietilè, de 255 metres de longitud que interceptarà les aigües residuals d’aquests carrers per conduir-les al pou final existent a l’avinguda Sant Jordi. L’actuació al barri de Bonavista forma part de les que es contemples en el pressupost municipa per a adaptar la ciutat al canvi climàtic.  
 
Les obres en aquest punt suposen una inversió de 141.138,03 euros i s’allargaran durant dos mesos. Mentre durin els treballs, el carrer Castanyer quedarà tallat a la circulació. Només hi podran accedir les persones que hi resideixen per a poder entrar o sortir del garatge particular. Per aquest motiu, l’accés al barri de Bonavista des de l’avinguda Sant Jordi es farà pel carrer Avellaner, que inverteix el sentit de circulació. I els veïns que es dirigeixin a l’avinguda Sant Jordi des del carrer Roure podran girar pel carrer Noguer i baixar pel de Fajol fins a incorporar-s’hi.  
 
A més de l’actuació al carrer Castanyer, també s’ha programat la construcció d’un altre col·lector: en aquest cas al carrer Sant Roc. Es tracta d’un pas més dels treballs de millora de la canalització de les aigües pluvials d’aquest sector del centre de la ciutat. Davant dels darrers fenòmens meteorològics extrems com el cas Gloria o els capítols de pluges intenses, s’ha previst mesures per millorar la xarxa de col·lectors de la ciutat així com engegar un pla de seguiment per a la neteja i manteniment de les lleres del riu.  

 
Arxivat a