El PSC es queixa que el servei d'urgències de l'Hospital d'Olot «és deficient»

Els socialistes olotins aposten perquè la ciutat disposi d'un centre d'urgències d'atenció primària

L'entrada d'urgències a l'Hospital d'Olot.
L'entrada d'urgències a l'Hospital d'Olot. | Martí Albesa.
02 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:52h
El servei d'urgències de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa continua saturat i provoca una atenció deficient a la ciutadania, segons manifesten des del PSC Olot, que afirmen que reben sovint el malestar dels usuaris. La solució per a resoldre en gran part "aquesta saturació", segons els socialistes olotins, seria disposar d'un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP). 

De fet, fa més d’un any el ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar, per unanimitat, instar la Generalitat a transformar el CAP d’Olot en un CUAP. La resposta per part del Govern va ser que aquesta inversió no estava en les seves previsions.
 
Recentment, els socialistes olotins han tornat a copsar un malestar creixent de la ciutadania amb el servei d'urgències de l'Hospital d'Olot. "Ho hem vist a través de les xarxes socials, ens han arribat queixes directes dels garrotxins i les garrotxines i ho hem viscut personalment". El servei, segons el PSC Olot, funciona de manera deficient i "creiem que els motius no poden ser més evidents".  
 
Pensen que, com a Ajuntament –i especialment l'equip de govern de Junts–  s'hauria de posar fil a l'agulla per pressionar el Departament de Salut perquè torni a valorar la petició. "Creiem que la prioritat hauria de ser, a curt termini, donar un servei d’urgències diürn durant els caps de setmana i els dies festius" per a rebaixar la pressió a les urgències de l’Hospital.
 
Si tal com va respondre en el darrer ple l'equip de govern a una pregunta dels socialistes olotins el problema és "una manca de personal a l’Hospital", segons ells s'hauria de parlar amb el Departament de Salut perquè hi posi solució, tot i que creuen i insisteixen que a mitjà termini la solució seria la transformació del centre d'atenció primària (CAP) en un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP).  


 
Arxivat a