ERC demanarà la millora dels accessos al polígon industrial de Sant Jaume de Llierca

Per a incrementar la competitivitat del teixit industrial al Pla de Politger, on conflueixen l’A-26, de competència estatal, i la N-260z, de competència nacional

Bartomeu Compte, Miquel Reverter i Jordi Martí Deulofeu al polígon Politger.
Bartomeu Compte, Miquel Reverter i Jordi Martí Deulofeu al polígon Politger. | @ERCGarrotxa.
NacióGarrotxa
02 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:25h
Amb la voluntat de conèixer les necessitats del territori i poder traslladar les iniciatives locals a les respectives cambres parlamentàries, el senador d’Esquerra per Girona, Jordi Martí Deulofeu, i el diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya per Girona, Bartomeu Compte, han visitat diversos municipis de la Garrotxa.

En aquest sentit, Esquerra ha decidit presentar iniciatives parlamentàries, tant al Senat espanyol com al Parlament de Catalunya, per demanar la millora dels accessos al polígon industrial del Pla de Poliger a Sant Jaume de Llierca.

En aquest punt conflueixen dues carreteres, l’A-26, de competència estatal, i la N-260z de competència nacional. El municipi reivindica que se solucioni el dèficit crònic d’inversions en aquest punt d’accés al polígon, ja que hi ha una gran pluralitat d’interessats.

“Presentarem, amb caràcter immediat, iniciatives parlamentàries al Senat per traslladar i resoldre aquesta problemàtica el més aviat possible. En aquest sentit, es prepararan, entre altres iniciatives, una sèrie de preguntes i també una moció per debatre a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de la cambra alta amb l’objectiu d’assolir el compromís del Gobierno de l’Estat espanyol per assegurar les inversions i executar les actuacions necessàries per millorar la circulació, la mobilitat i l’accessibilitat al polígon com a condició indispensable per incrementar la competitivitat del teixit empresarial ubicat en aquest punt”, ha explicat el senador Jordi Martí Deulofeu.

Adquisició d’uns terrenys a Sant Joan les Fonts i estrena de la nova llar d’infants rural a Castellfollit
Un altre dels pobles que han visitat Martí i Compte ha estat Sant Joan les Fonts, on s’han reunit amb el grup municipal Sant Joan Plural per a conèixer les accions realitzades des de l’oposició. En aquest sentit, Esquerra Republicana celebra que, finalment,  l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts hagi habilitat una partida al pressupost de 350.000 euros per adquirir els terrenys de Can Miquelet, tal com proposava el grup municipal de Sant Joan Plural des de feia temps.

“Amb aquesta adquisició salvarem aquest espai per a ús dels veïns i veïnes, evitant la seva urbanització. A més, demanarem que es realitzi un procés participatiu per tal que la ciutadania pugui decidir els usos de l’espai” ha explicat la regidora de Sant Joan Plural - AM, Isabel Rigat.

Finalment, la comitiva s’ha trobat amb el batlle de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, per a posar en valor que el proper curs 2022-2023 s’obrirà la llar d’infants rural en el nou programa del Departament d’Ensenyament, de manera que es recuperarà aquest servei al municipi.