El mes de maig comença amb previsió de pluges a mig Catalunya

Els ruixats se centraran principalment a la meitat nord del país, però també poden caure al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

Tarda de pluja a Barcelona, en una imatge d'arxiu.
Tarda de pluja a Barcelona, en una imatge d'arxiu. | Àlex Marin.
Lluís Girona
02 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:07h
El mes de maig començarà com va acabar el d'abril: amb la pluja com a protagonista especialment a la part nord de Catalunya. Així doncs, la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu per aquest inici de setmana i del cinquè mes de l'any ruixats sobretot a les tardes de dilluns i dimarts.

Però pel que fa al primer dia de la setmana, i durant la matinada i el matí, es poden produir ja els primers aiguats -puntuals i molt febles- en les comarques del Pirineu i també en alguns punts del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. A partir del migdia i durant tota la tarda i la nit, aquestes pluges es traslladaran completament cap al nord i se centraran en les comarques del Pirineu i el Prepirineu, així com a la demarcació de Lleida i alguns territoris de la Catalunya Central.
 
Malgrat tot, els ruixats es preveuen d'intensitat entre feble i moderada, amb acumulacions d'aigua molt minses o localment poc abundants, amb algunes zones del Pirineu i del Prepirineu amb més risc. La cota de neu rondarà els 2.400 metres però no hi ha cap avís de perill activat, ni per neu ni per aigua.

De cara al dimarts, el pronòstic del Meteocat és similar. Un matí ennuvolat però amb poques pluges, i la resta del dia amb aiguats al vessant nord del país. Durant la primera part d'aquest dimarts també cauran ruixats puntuals al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i més endavant, la pluja mudarà sobretot al Pirineu i al Prepirineu.

La pluja pot esdevenir tempesta al Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, el Ripollès i Osona. Altre cop, però, serà d'intensitat entre feble i moderada i amb poca acumulació d'aigua. La cota de neu baixarà al matí, fins als 2.000 metres, però a la tarda tornarà a apujar-se fins als 2.200 metres. Altre cop, i malgrat la previsió de tempestes, no s'ha activat cap avís per perill meteorològic. L'episodi de pluges es mantindrà molt similar el dimecres.

Arxivat a