El II Concurs Innova’t premia un sistema per agilitar les visites a les consultes externes

“Gestió on-line de l’Hospital” és el projecte que ha presentat part de l’equip d’admissions de l’Hospital d'Olot

Els premiats amb el batlle d'Olot i el gerent de l'Hospital.
Els premiats amb el batlle d'Olot i el gerent de l'Hospital. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:46h
Aquest vespre de dijous s'ha lliurat el premi del II Concurs Innova’t de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. El projecte guanyador, d'Helena Sargatal, Belén Mojeda i Santi Recoder –tots ells de l’equip d’admissions–, amb el nom “Gestió on-line de l’Hospital”, és un sistema per agilitar la petició de les visites a consultes externes, millorar l’autonomia dels pacients i facilitar la gestió dels professionals de l’àrea d’admissions 

El premi es va donar ahira la sala d’actes del centre, on el president del Patronat de la Fundació i batlle d’Olot, Pep Berga, va recalcar la importància d’aquests premis que “fomenten la voluntat de millorar les coses”. 

A banda del lliurament del guardó, també va tenir lloc una taula rodona entre diferents agents de la comarca sota el títol “Innova’t: reptes de comarca”. Montse Riol, Directora IT de la Fageda Fundació; Marta Tombas, psicòloga d’Integra; Carme Plana, gerent de la impremta Aubert i impulsora de l’Enxarxa’t Garrotxa; i Marta Linares, psicòloga clínica de l’Hospital d’Olot van conversar sobre les possibilitats que ofereix la Garrotxa en matèria d’innovació i van explicar alguns dels projectes que cadascuna està liderant des dels seus àmbits. 

II edició del Concurs Innova’t
En aquest concurs, de caràcter bianual, hi poden participar tots els professionals de la Fundació, independentment de les seves tasques, categoria professional o responsabilitat. Per participar-hi, han de presentar qualsevol tipus d’idea innovadora viable, des d’una aplicació mòbil fins a una millora d’un procés assistencial. 
 

Un moment de la taula rodona sobre innovació i reptes comarcals a l'Hospital d'Olot. Foto: @hospiolot.


La iniciativa va néixer el 2019 des de la Comissió d’Innovació amb la voluntat de revalorar les aportacions que poden fer els professionals per a la millora continua, entenent que són els professionals els qui treballen en el dia a dia amb els pacients i que poden aportar més solucions per millorar la pràctica assistencial. 

Els participants hi poden presentar el seu projecte en cinc categories: salut digital, seguretat dels professionals i de les persones, millora de processos, salut i entorn, i sostenibilitat energètica. 

En la primera edició, l’any 2019, es van presentar 7 projectes, i el premiat va ser “Gaudir d’un entorn inclusiu” dins de la categoria “Salut i entorn”. En aquell cas, el premi va ser per a l’equip de rehabilitació i consistia a desenvolupar i aplicar el projecte que avui dia ja està en fase de validació i implantació. Es tracta de definir i adaptar itineraris al voltant de l’Hospital per a incloure i integrar aquests exteriors amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i fomentar l’activitat física.

 
Arxivat a