Sant Jaume de Llierca ret homenatge als batlles de la democràcia del poble

L'acte en referma el compromís amb els valors del municipi

Els batlles del darrer període democràtic homenatjats a Sant Jaume de Llierca.
Els batlles del darrer període democràtic homenatjats a Sant Jaume de Llierca. | @santjaume.
NacióGarrotxa
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:27h
L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha retut homenatge, aquest passat dissabte, als batlles que ha tingut el municipi durant l'actual període democràtic, des de les eleccions municipals de 1979. Els batlles homenatjats van rebre una vara de batlle en record de l'acte, que l'actual, Jordi Cargol, considera "una bona ocasió per a ajuntar-nos i fer aquest reconeixement als qui han sigut representants dels veïns i veïnes de Sant Jaume de Llierca durant aquests anys".
 
L'actual batlle ha expressat la voluntat de tots els homenatjats "de reafirmar les nostres conviccions democràtiques, les nostres conviccions municipalistes, reclamant evidentment allò que tots els ajuntaments demanen: una major capacitat d'actuació i gestió".
 
Les eleccions generals de 1977 i l'aprovació de la Constitució espanyola de 1978 van obrir el camí a les eleccions municipals de 1979, un període democràtic fins a l'actualitat, que s'ha homenatjat en l'acte del dissabte. "Ara que estem parlant tant de municipalisme, és una bona ocasió per ajuntar-nos", ha dit Cargol.
 
Durant l’acte, el batlle actual, ha explicat que l’actual consistori ha volgut retre un reconeixement a les aportacions que han fet els batlles que l'han precedit elogiant la feina feta pels seus predecessors “Estem parlant d’unes persones honestes, treballadores, que van saber estar a l’alçada de les difícils circumstàncies del moment, que van governar el municipi amb un programa de reformes ambiciós, que tenia com a objectiu modernitzar-lo, dinamitzar-lo i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

“Tots podem sentir-nos orgullosos d’ells, i, de manera especial, se’n poden sentir els seus familiars i descendents”, ha reblat Cargol.