1 de 10
Mobilitat

Es restringeix la circulació motoritzada a la carretera de les Feixes entre la Canya i Olot

Aquesta mesura pretén millorar-ne la seguretat i evitar que es faci servir com a alternativa a la N-260

A partir d'avui es restringeix el trànsit motoritzat a la carretera de les Feixes. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 27 d'abril de 2022 a les 09:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des d'aquest dimecres, 27 d'abril, ha entrat en vigor la limitació de pas per als vehicles a motor a la carretera de les Feixes d'Olot. Es tracta de l’espai comprès entre la deixalleria comarcal (al camí de la Cuera) i el camí de la Riudaura de la Canya on ja no s’hi podrà circular. Únicament es manté el doble sentit de circulació a la carretera de les Feixes des de la planta de compostatge fins a l’ermita de l’Esperança. També, es manté el doble sentit de circulació al camí de la Cuera.  
 

La nova restricció respon a la voluntat de garantir el pas segur en aquest tram, per on passa la via verda que connecta Olot amb la Vall de Bianya i, alhora, evitar que es faci servir com una via alternativa a la carretera N-260. Actualment, s'ha detectat un augment de vehicles que fan servir aquesta carretera secundària com una alternativa a l'N-260, amb què s'hi poden produir situacions perilloses quan hi coincideixen dos vehicles en ambdós sentits de la circulació en una via d’un sol carril, junt amb la presència de vianants i bicicletes.  
 

La limitació de pas no afectarà els veïns o el pas de maquinària agrícola dels masos pròxims a la carretera com els de les Feixes, l'Espart, Mas Clot i camps de conreu del voltant.  L’accés a les instal·lacions comarcals de tractament d'aigües i residus com la deixalleria comarcal, la planta de compostatge i la depuradora queda garantit des del camí de la Cuera-Polígon de la Canya per als vehicles que vinguin de la zona d’Olot i per la mateixa carretera de les Feixes per a les persones que vinguin de la zona de la Canya.  
 

Paral·lelament, es treballarà en el manteniment i rehabilitació del camí de la Cuera tot garantint-ne una bona qualitat del ferm i dotant els equipaments comarcals d’un accés fàcil. Els equips dels serveis municipals de l'Ajuntament d'Olot s'encarregaran d'instal·lar dos senyals verticals i una placa a l'avinguda de les Feixes per alertar de la prohibició de pas per a vehicles de motor, exceptuant els anteriors casos.  
 

La carretera és molt ransitada, també, per biciclistes i caminants. Foto: @olotuit.


A part, també es col·locaran senyals i dues pilones extraïbles a l’alçada del camí de Riudaura a la Canya i altres senyals entre el camí de la Cuera i la carretera de les Feixes, a l'alçada de l'ermita de l'Esperança, a la cruïlla amb la via verda. La Policia Municipal d'Olot també ha instal·lat tanques i senyalitzacions informatives per alertar del canvi de circulació en aquests punts.
 
En cas de dubtes o consultes podeu contactar amb la Policia Municipal d'Olot a través del telèfon 972 279 133 o directament a la seu del cos, situada a la plaça de Can Joanetes, 11, d'Olot.

 

 

Participació