Fires i festes

La Fira de la Primavera torna a Olot aquest primer de maig

El centre de la capital garrotxina la recupera per a omplir-lo d’espais comercials i activitats per a tots els públics

El mercat extraordinari és un dels atractius de la Fira del primer de maig a Olot. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 26 d'abril de 2022 a les 09:29 |
Olot, dóna la benvinguda a la primavera amb la tradicional fira multisectorial que hi tindrà lloc diumenge vinent, primer de maig, de les deu del matí a les vuit del vespre, al centre de la ciutat, tal com van fer saber aquest dilluns, en seu municipal, eel regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, que ha explicat la programació d’actes, on s'inclou la novena edició de la Cursa de la Fageda, que ha donat a conèixer el regidor d’Esports, Aniol Sellabona.
 

Com cada any, el Firal acollirà el 79è mercat de l’automòbil (nou i d’ocasió), de maquinària de jardí i la secció comercial amb 10 empreses de la comarca. Al Firal Petit i a la plaça de l’U d’Octubre hi haurà el mercat d’artesania amb més de 30 parades de productes elaborats artesanalment, tant alimentaris com joieria, tèxtil, llibres, atrapa somnis, articles per mascotes, cosmètica, etc., juntament amb 2 parades de flors i planter.

Enguany, després de la pandèmia, es recupera el mercat extraordinari de roba i complements al Firalet, a la plaça Balmes i als carrers adjacents. Es tracta d’un dels mercats més esperat pels olotins que, aquest 2022, reunirà més de 100 parades. I a la plaça Hospital, s’instal·larà el mercat de col·leccionisme i andròmines amb una quinzena de parades de 9 a 14 hores.

 
En paral·lel, a l’Hospici, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, s’exposarà la 27a Mostra de bonsai i Suiseki organitzada per l’Associació Garrotxina d’Amics del Bonsai i, als paratges de la Moixina, se celebrarà la 9a cursa de la Moixina, organitzada per Linkinesis. Enguany, també, es recupera l’exposició del Motor Antic Garrotxa que de 10 a 19 hores serà al pati de l’antic hospital. Aquesta serà la 18a edició i versarà sobre un monogràfic de la Montesa per commemorar el 60è aniversari de l’Impala.

 

Els cotxes tornaran a ocupar el Firal d'Olot amb motiu de la Fira de Primavera. Foto: Martí Albesa


A la plaça de Josep Clarà, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, es podran fer passejades amb burros i ponis, i a la part central a partir de les 11.30 h hi haurà els actes previstos per commemorar el dia de la mare a càrrec del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.  
 
També, hi haurà activitats per fer en família: a la plaça Major, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, es podrà jugar en una fusteria peculiar on les màquines semblen treballar soles gràcies a L’Atelier, mentre que a les 11 h es podrà fer una visita guiada a l’Espai Cràter i a les 12 h, a la plaça del Mig, Kids&Us representarà Under the sea, un conte en anglès per als més petits de casa. De 10.30 a 13.30 h també es podrà gaudir d’una exhibició de horseball i doma a la plaça de Braus a càrrec del Club Horseball Garrotxa, mentre que a les 18 h, l’Esbart d’Olot representarà l’espectacle de dansa Posa’n un tros al Teatre Principal d’Olot.
 
A més a més, hi haurà entrada gratuïta als Museus d’Olot i els comerços del centre obriran les seves portes durant tot el dia. Es pot consultar el programa complert de la fira al web Descobreix Olot.
 

Cartell de la Fira de la Primavera d'Olot d'enguany. Foto: @olotuit.

 

Participació