Educació

La Vall d'en Bas acull la jornada sobre l’educació 360 a temps complet als territoris rurals

La trobada anual se celebrarà simultàniament al Palau d’Anglesola, Flix i l’Espluga de Francolí

L'auditori de Can Trona, on se celebrarà la jornada anual dissabte 7 de maig. | @ajuntamentbas.
per NacióGarrotxa, Vall d'en Bas, Catalunya | 25 d'abril de 2022 a les 10:14 |
El pròxim dissabte, 7 de maig, Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, acollira la jornada anual Impulsem l’Educació 360, educació a temps complet als territoris rurals, un espai obert a tothom, pensat per a compartir i generar sinergies.

L’objectiu és reflexionar i fer propostes sobre com desplegar polítiques 360 d’educació a temps complet als pobles petits i rurals per a garantir que tots els infants i joves gaudeixin de les oportunitats educatives de qualitat que hi ha al territori, tant dins com fora l’escola, i a través de la involucració de tots els agents.


Un programa complet que intenta recollir tots els punts considerats essencials per poder impulsar, amb qualitat, l’educació 360:

– Donar visibilitat i protagonisme a la comissió d’Agenda Rural i a les xarxes territorials i als diversos agents que en formen part o hi col·laboren.

– Promoure la connexió i el treball en xarxa entre els diversos territoris i amb altres entitats que comparteixen visió i reptes.
– Remarcar les iniciatives educatives que s’estan desenvolupant en pobles petits i que promouen l’equitat a través de la generació de connexions.

– Iniciar un procés de reflexió i debat sobre com convertir els municipis rurals en ecosistemes educatius que aprofitin i connectin els diferents aprenentatges que ofereix l’entorn.
– Detectar agents clau perquè formin part del grup de treball que participaran del procés col·laboratiu de redacció de l’informe-guia final.
– Donar a conèixer l’Agenda del Món Rural i les propostes en matèria d’Educació que hi surten.

Recordem que es parla de territoris “petits”, però altament actius. La Vall d’en Bas, per exemple, va rebre la distinció de Ciutat Educadora després d’anys de treball per a incloure la visió i el caràcter educatiu i pedagògic en tots els àmbits d’actuació, tant de la vida dels seus habitants com en les accions polítiques i socials.

Per a donar veu i posar en valor els actors i les iniciatives de tots els territoris, la jornada se celebrarà de manera presencial i simultània a quatre municipis pobles diferents: el Palau d’Anglesola, Flix, l’Espluga de Francolí i la Vall d’en Bas.

La primera part debatrà amb diferents agents que treballen en l’àmbit rural sobre quines són les possibilitats que ofereixen aquests territoris i s’exemplificarà amb la presentació de dos projectes concrets. Serà comuna i connectada des de totes les seus. A la segona part es farà una dinàmica exploratòria per grups i a la cloenda es compartiran les conclusions de totes les seus, connectades de nou.

Entrades disponibles! Us podeu apuntar clicant aquí.
 

 

Participació