Declaració institucional del ple d'Olot contra el «CatalanGate»

L'Ajuntament n'aprova una altra contra el frau per a poder accedir als fons Next Generation

El ple s'ha tornat a fer presencialment i novament sense mascareta.
El ple s'ha tornat a fer presencialment i novament sense mascareta. | @olotuit.
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:03h
El plenari de l’Ajuntament d’Olot d’aquest abril també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de rebuig i condemna de l'espionatge polític –el CatalanGate– "que ha patit l'independentisme social i polític aquests últims anys".

La declaració, proposada d'urgència per la CUP a darrera hora, arran de les últimes notícies sobre possibles casos d’espionatge per part de l'Estat a diversos membres de la societat catalana, també vol mostrar el rebuig del Consistori a aquesta tipologia de mètodes emprats, incompatibles amb una democràcia avançada.

Paral·lelament, el plenari també ha acordat per unanimitat la declaració institucional de compromís de lluita contra el frau per a garantir el compliment dels estàndards europeus. Aquest és un pas previ indispensable per a poder-se acollir i rebre qualsevol línia o ajuda dels fons europeus Next Generation.

La sessió plenària d'aquest dijous també ha donat compte de l’Informe de la Tresoreria de l’Ajuntament d’Olot sobre el compliment de la Llei de morositat dels pagaments duts a terme per part del Consistori i de DinàmiG durant el primer trimestre de 2022. El període mitjà de pagament de les factures des de la data de registre se situa en els 32,08 dies pel que fa a l’Ajuntament d’Olot i en 36,68 a DinàmiG. Posteriorment, s’ha ratificat per unanimitat del plenari l’acord de modificació dels estatuts del Consorci DinàmiG pel que fa a l’àmbit de gestió i tasques.
 
Pel que fa a l’Àrea de Serveis Interns, Economia i Govern Obert, s’ha aprovat per unanimitat del ple la modificació de crèdit número 2 del pressupost d’aquest 2022. Pel que fa al préstec per a finançar inversions previstes en el pressupost del 2022, el punt s’ha aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern de Junts, que ha comptat amb el suport d’ERC, l’abstenció de la CUP i el vot contrari del PSC. 


 
Arxivat a