El ple d'Olot aprova definitivament la cessió gratuïta de la plena propietat de la Divina Providència

La Fundació La Fageda hi emplaçarà Noima, l'escola de noves oportunitats per a joves sense recursos quan s'enllesteixin les obres de remodelació

Una imatge del ple de l'Ajuntament d'Olot aquest dijous.
Una imatge del ple de l'Ajuntament d'Olot aquest dijous. | Xavier Borràs.
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:50h
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous, 21 d'abril, que s'ha iniciat a les sis de la tarda, ha aprovat de forma definitiva la cessió gratuïta de la plena propietat del bé de titularitat municipal qualificat de patrimonial situat a Olot, al carrer Fluvià núm. 25, anomenat antic convent de la Divina Providència, de què es farà càrrec la Fundació La Fageda per a desenvolupar-hi l'escola de noves oportunitats Noima.

Propietat de l'Ajuntament segons escriptura notarial de cessió per part del bisbat de Girona, la cessió assenyala que els períodes per a la procedència de la reversió automàtica es fixen en cinc anys el termini màxim per a l’inici de l’activitat des de la signatura de l’escriptura de cessió i trenta anys el termini mínim de manteniment de l’ús assignat, a comptar des de l’inici de l’activitat.

D'aquí a trenta-cinc anys l'edifici deixarà de ser de propietat municipal, com ha recordat el regidor de la CUP Jordi Gasulla, que ha estat l'únic grup que hi ha votat en contra, com ja va fer en el ple de l'agost de 2021. Segons la regidora Mariona Camps, per temes financers, la cessió ha d'esdevenir donació a la Fageda per fer front a les obres de remodelació, que tindran un cost aproximat per a l'entitat de Santa Pau de dos milions d'euros.

També es disposa que si el bé cedit no es destina a l’ús previst, o deixa d’estar destinat al mateix fi, en els terminis fixats, revertirà automàticament de ple dret al patrimoni de l'Ajuntament, i s’haurà d’estendre acta notarial de constatació de la no destinació, que serà notificada de forma legal, perquè la reversió produeixi efecte. Amb la cessió definitiva aprovada avui també s'ha acordat el conveni regulador de les condicions de la cessió de la propietat del bé patrimonial annexat a la proposta.

Encara que a l'edifici de la Divina Providència s'hi estan fent les obres adequades per a emplaçar-hi el projecte Noima, l'escola de noves oportunitats ja s'ha iniciat amb quasi una trenta de joves que reparteixen la seva formació en locals del carrer Proa, als Catòlics o als baixos on s'encabien els tècnics de l'Institut Municipal d'Educació que ara ja són a l'Hospici.

El nom, Divina Providència, finalment, doncs, sí que deu fer la cosa, si més no pel que fa a la voluntat de les monges clarisses que van romandre 125 anys en aquesta edificació, situada entre els carrers Fluvià i ronda Paraires, i que van cedir-la a l'Ajuntament d'Olot el novembre de 2020, a través del Bisbat de Girona, amb la condició que els 1.616m² cedits es dediquessin a funcions socials i educatives.

Arxivat a