L’ACA aprova executar les obres de les depuradores d’Oix i de Riudaura

Amb un pressupost de 305.570 euros i 565.000 euros, respectivament, impulsaran la construcció de nous sistemes de sanejament

La reunió del consell d'aministració de l'Agència Catalana de l'Aigua d'avui.
La reunió del consell d'aministració de l'Agència Catalana de l'Aigua d'avui. | @aiguacat.
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:14h
El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat avui un total d’11 convenis, amb l’objectiu de millorar el sanejament de les aigües residuals en un total de vuit comarques catalanes. L’aprovació d’aquests acords preveu una inversió inicial superior als 1,7 milions d’euros.

Dos dels convenis aprovats en la sessió d’avui consistiran a impulsar la construcció de nous sistemes de sanejament, concretament a la comarca de la Garrotxa: Oix, amb una inversió de 305.570 euros, i Riudaura, amb un pressupost superior als 565.000 euros. Aquests acords seran subscrits amb el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Cal tenir en compte que, a banda d’aquests convenis, en la sessió del consell s’ha aprovat que aquestes actuacions s’avancin al període de planificació vigent (2016-2021), ja que les tres actuacions estaven previstes en els cicles de planificació futurs. Les tres actuacions ja tenen el projecte redactat i aprovat.

Actualment, hi ha 538 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població catalana. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.