El Robolot torna els dies 6 i 7 de maig amb una edició renovada

El certamen elimina la vessant competitiva i aposta per ser un centre de referència internacional d’innovació en robòtica educativa

La de 2022 serà l'edició del Robolot amb més presència internacional.
La de 2022 serà l'edició del Robolot amb més presència internacional. | Robolot.
NacióGarrotxa
20 d'abril del 2022
Actualitzat a les 9:26h
El Robolot 2022 se celebrarà els vinents 6 i 7 de maig a Olot amb una edició més participativa i amb més contingut educatiu. Per aquest motiu s’ha optat per eliminar-ne la vessant competitiva (el concurs de robots) i apostar per portar a la capital de la Garrotxa les últimes eines, recursos i projectes de robòtica educativa que s’estan treballant a nivell nacional i internacional.

Durant dos dies, doncs, Olot es convertirà en un hub (concentrador) de coneixement i innovació en l’àmbit de la robòtica educativa.  
 
La fira Steam Makers: un aparador indispensable per a docents i alumnes
Les competències tecnològiques són indispensables en l’educació actual i, de fet, es pot treballar qualsevol matèria curricular utilitzant-les com a base. La fira Steam Makers és l’espai on es podrà veure com s'hi treballa, en els diferents centres educatius de dins i fora de la comarca.

El divendres 6 de maig al matí, el Firal i el Firal Petit d’Olot es convertiran en un aparador de més de 75 projectes que estan desenvolupant més de 300 alumnes dels diferents instituts de la Garrotxa, però, també, d’altres punts del territori català i espanyol. Una oportunitat única per a conèixer de primera mà com es treballa actualment la robòtica educativa aplicada a àmbits com la domòtica, la biologia o l’art.

De fet, aquest model ha cridat l'atenció d'altres comunitats autònomes que l'han adaptat als seus territoris i que seran presents a Olot per a exposar els seus projectes. Des del Robolot es fa una crida a tots els centres educatius a participar a la Fira ja sigui presentant els seus projectes o visitant-la com a públic.  
 
L’edició amb més presència internacional
A la Fira Steam Makers es podran veure els projectes, per bé que per a desenvolupar-los calen prèviament recursos i eines que es creen gràcies a la recerca i a la innovació. Conèixer les principals línies de treball que s’estan duent a terme actualment és l’objectiu de la Jornada d’Innovació en programació i robòtica educativa que es celebrarà el dissabte 7 de maig.

Aquest espai comptarà amb més participació internacional que mai. La Sala El Torín d’Olot acollirà, al matí, les ponències en format short talks dels principals creadors mundials d’eines de robòtica educativa. I, com a novetat, a la tarda es farà una sessió de networking a l’Arxiu d’Olot i a l’Espai Cràter en la que tots els docents participants a la jornada podran interactuar directament amb els experts convidats.
 
Tallers i mappings per a totes les edats
El Robolot és aparador, coneixement i, sobretot, aprenentatge. Per aquest motiu s'han organitzat diferents tallers de robòtica per a infants i joves des de primària fins a batxillerat. Els encarregats de dur-los a terme seran monitors d'Innova Didàctic, de Robolot Team, alumnes del Cicle d'Educació Infantil de l'Institut Montsacopa d'Olot i professorat de l'Institut de Cantàbria. Les inscripcions estan obertes fins al vinent 4 de maig a la web robolot.online.

Així mateix, s'ha obert un concurs de mapping (l'únic del certamen) en què poden participar tots els infants i joves que vulguin, ja sigui sols o en equip. Els treballs presentats es projectaran el dia 6 al vespre al Firalet d'Olot.  

 
El nou Robolot vol ser un concentrador de coneixement de robòtica educativa i, també, un punt de trobada i intercanvi d'experiències. Per aquest motiu es programaran diferents activitats lúdiques i culturals el dia 6 a la tarda obertes a tothom. També, s'ha previst una cloenda especial el dia 7 en la qual es trencaran alguns tòpics existents sobre el món de la tecnologia i la robòtica.  
 
Arxivat a