Les segones «Nits de Circ» de Besalú i Roses duraran més dies, amb més funcions i espectadors

Se celebraran del 10 al 13 i del 16 al 24 d'agost, respectivament, i hi actuaran 23 artistes d'arreu del món

La presentació de les «Nits de CIrc» d'aquest estiu s'ha fet a Roses.
La presentació de les «Nits de CIrc» d'aquest estiu s'ha fet a Roses. | @circusland.
NacióGarrotxa
12 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:20h
La segona edició de les Nits de Circ durarà més dies i tindrà més funcions i artistes que l'any passat. El certamen se celebrarà del 10 al 13 d'agost a Besalú (Garrotxa) i del 16 al 24 d'agost a Roses (Alt Empordà), amb un total de 12 representacions de vuit atraccions de la mà de 23 artistes de vuit països diferents. Joan Plana, batlle de Roses; Montse Mindan, regidora de turisme de Roses; German Mas, regidor de Besalú; i, Genís Matabosch, president de Circus Arts Foundation, n'han presentat les edicions aquest dilluns a Roses.

L'edició d'enguany, a més, ampliarà la cabuda per la fi de la imposició de les restriccions i passarà de les 9.300 butaques a les 15.600, tot mantenint el format de muntatge a l'aire lliure per on passaran primeres espasses del circ a nivell mundial. El director, Genís Matabosch, destaca que es tracta d'una "producció única" que la converteix en una cita obligada de l'estiu malgrat el gran volum de festivals que hi ha a la Costa Brava.

Per a les Nits de Circ 2022 s’ha dissenyat un espectacle totalment nou, sense entreacte, d’una hora i mitja de durada que, amb l’acompanyament en directe dels músics de la Paris Circus Orchestra, proposarà fins a 8 atraccions internacionals amb 24 artistes de 8 nacionalitats: les estrelles mundials de la temerària roda de la mort, campions de patinatge acrobàtic d’alt voltatge, arriscats salts al trapezi volant, artistes revelació de l’equilibrisme, genis de l’humor sense paraules, vols amb les cintes aèries a 8 metres del terra i acròbates de força inversemblant.
 
En total, s'hi oferiran 12 funcions (quatre a Besalú i vuit més a Roses). Sobre l'escenari, hi passaran primeres espases. Entre ells, els acròbates del Kazakhstan Troupe Hassak, amb un espectacle de doble màstil i ascensió en escales; el Navas Team, amb una actuació sobre la roda de la mort o el trapezi volant de Camila Palma, de Xile. També s'hi podran veure espectacles de cintes aèries, de la mà de Moment of Love i la comicitat, amb el còmic català Eric Boo.

Nits de Circ transcorre en un circ complet però sense sostre. Es tracta d’un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula.


Més de 4.000 entrades a la prevenda
En total, es posaran a la venda més de 15.000 localitats. Durant la prevenda, exclusiva per als espectadors habituals, ja se n'ha venut més de 4.000. A més, durant aquests primers dies –fins el diumenge 17 d'abril– s'oferirà una promoció de llançament amb 5 euros de descompte. Les funcions es faran a les 21:30 h i les instal·lacions comptaran amb espai per a furgoteques i música en viu.

Genís Matabosch, ha destacat la "singularitat" de l'esdeveniment com a "fortalesa" i ha dit que el fet de tractar-se d'una producció "única" li permet trobar el seu lloc en una Costa Brava plena de festivals durant els mesos d'estiu.
Arxivat a