Salvem les Valls organitza una ruta pels espais afectats per la variant d'Olot

Serà aquest dissabte a les 10:30 h des de la porta principal de l'hospital comarcal

Dos membres de Salvem les Valls en un dels punts afectats per la variant d'Olot.
Dos membres de Salvem les Valls en un dels punts afectats per la variant d'Olot. | Xavier Borràs.
08 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:30h
Aquest dissabte 9 d'abril, a les 10:30 h, Salvem les Valls organitza una ruta explicativa per a mostrar els espais que es veuran afectats per la construcció de la que ells consideren mal anomenada "variant d'Olot".

Per una banda, volen mostrar les conseqüències d'aquesta infraestructura sobre uns espais agraris i de gran valor social i paisatgístic i, per l'altra, situar críticament aquest projecte en el marc de la crisi climàtica i energètica en la qual estem immersos.

Des de la històrica entitat ecologista es demanen "com podem seguir com a país projectant grans carreteres de pas quan totes les instàncies científiques internacionals ens adverteixen de la urgència de reduir les emissions i, per tant, de la necessitat d'un canvi de model de mobilitat i transport". "Com podem continuar promovent la circulació de cotxes i camions i no plans de mobilitat que redueixin el trànsit?", es pregunten.

Aquesta ruta s'iniciarà a la porta principal de l'Hospital d'Olot, i en el seu transcurs explicaran les característiques d'aquest projecte amb la intervenció d'experts sobre mobilitat, infraestructures i salut.