Un home de Sant Feliu de Llobregat va amenaçar de mort el batlle d'Olot, Pep Berga

Els Mossos d'Esquadra n'han identificat l'autor –que hauria deixat de prendre una medicació prescrita–, i han obert diligències al jutjat

Aquesta és l'arma amb què es va amenaçar de mort el batlle d'Olot, Pep Berga.
Aquesta és l'arma amb què es va amenaçar de mort el batlle d'Olot, Pep Berga. | BlaqueandBlue | Wikimedia.
07 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:28h
Durant la compareixença habitual dels dijous de la Junta de Govern Local, aquest matí ha transcendit que el batlle d'Olot, Pep Berga, havia rebut una amenaça de mort per telèfon fa unes setmanes per part d'un malalt mental de Sant Feliu de Llobregat que ja ha estat identificat pels Mossos d'Esquadra.

Aquesta persona va trucar a les dependències de la Policia Municipal d'Olot per a demanar l'adreça del batlle, petició que, lògicament, l'agent que va atendre la telefonada no va fer. Llavors va ser quan li va dir a l'agent que fes saber al cap de la Policia Municipal que trucava per amenaçar el batlle; li va dir si coneixia la pistola Sig Bauer 360 i que "anés al tanto" Pep Berga, a qui va qualificar de "fill de puta català independentista de merda".

Pep Berga va presentar denúncia per aquestes amenaces i va estar intranquil durant un parell de dies finsque els mossos li van assegurar que ja tenien la situació controlada, tot identificant-ne l'autor i obrint diligències als jutjats. Segons sembla –i ha corroborat al cos policíac a través dels familiars–, aquest home hauria deixat de prendre la medicació prescrita per a la malaltia mental que pateix.

Durant la compareixença d'aquest matí a l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga s'ha mostrat indignat pel fet que hi hagi tants càrrec públics sotmesos a la "crispació" que suposen aquest tipus d'amenaces pel "fet d'exercir un càrrec públic". El batlle d'Olot va estar uns dies molt intranquil i patint per la seva família, a més, "perquè no saps si és una persona que te la pots trobar pel carrer".

Berga no s'ha destacat especialment com a polític en el camp de l'independentisme, per bé que tots els plens municipals els inicia amb l'exigència de llibertat per als presos i els exiliats.

Podeu sentir les declaracions de Pep Berga:

 
Arxivat a