Neix Harmonia, un festival familiar, solidari i inclusiu a les Planes d’Hostoles

Se celebrarà el 30 de juliol a la Parada del Jonquer amb l'actuació, entre d'altres, de Suu, Buhos i Els Catarres, amb circ, tallers i jocs

Els Catarres, entre d'altres, actuaran a l'Harmonia festival el 30 de juliol.
Els Catarres, entre d'altres, actuaran a l'Harmonia festival el 30 de juliol. | Adrià Costa.
NacióGarrotxa
07 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:48h
La primera edició del festival Harmonia se celebrarà el dia 30 de juliol a la Parada del Jonquer de les Planes d’Hostoles amb un cartell d'artistes en què destaquen Els Catarres, Suu i Buhos. Es tracta d'un festival inclusiu, solidari, adreçat a famílies de tota mena i amb una proposta d’oci que inclou música, circ, tallers i jocs. L’esperit del festival prové del projecte Inclow-me, desenvolupat dins del Clownia Festival durant les edicions de 2018 i 2019.

El projecte Inclow-me va nèixer amb l’objectiu de facilitar el lleure als infants amb diversitat funcional i en situació econòmica desfavorida, així com a les seves famílies, sent conscients que aquestes circumstàncies els fan vulnerables i els exclou socialment. Com a continuació del projecte presenten ara la proposta de l’Harmonia, festival familiar en la diversitat, amb la finalitat de mantenir l’oportunitat, que fins ara disposaven aquests col·lectius, de gaudir del lleure.

Aquesta primera edició ofereix una proposta musical que compta amb sis artistes, sent-ne Els Catarres, el grup català de pop-folk amb més de 10 anys de trajectòria, la Suu, una de les artistes catalanes més seguides i escoltades del panorama musical català, i Buhos, la banda festiva fundada en 2005 a Calafell, caps de cartell. També hi actuaran Koers, el grup lleidatà de reggae; Viva o Samba, el projecte musical que neix en 2015 dels músics brasilers Cicero i Humberto Mateus, amb el propòsit de promoure i rescatar les arrels culturals, i Arribar i Ploure, el duet format pel músic Àlex Pujols de Txarango i l’actor Ricard Farré amb un fil argumental en clau de comèdia.

A més a més dels concerts, el públic del festival Harmonia podrà gaudir de tres propostes de circ: Bucraa’ Circus, un espectacle de clown contemporani i teatre de gest sense text; Ricky el profesor de tenis, el personatge més emblemàtic de José Luis Redondo; i, La Churry, la clown que destaca per la proximitat amb el seu públic. També s'ha programat El Racó de Milú, un taller interactiu amb gossos per a garantir el benestar animal i humà.
 
Les entrades ja estan disponibles al web oficial del festival, i al web del Planestiueja’t, el festival d'estiu de la Garrotxa. Part dels beneficis de les entrades anirà destinada a ajudar els més vulnerables, personalment, social i econòmica, per a poder gaudir d’un dia de lleure. Un oasi en el dia a dia de moltes famílies.
 

El cartell del festival Harmonia, que se celebrarà a les Planes d'Hostols el 30 de juliol. Foto: Coda Festivals.


Festival familiar en la diversitat
L’Harmonia és un festival dissenyat per a famílies de tota mena; tradicionals, nombroses, monoparentals, homoparentals, lesboparentals, extenses, nuclears, reconstituïdes, d’acollida, adoptives..., totes hi seran benvingudes.

Per als organitzadors és un festival familiar on tothom és igual i on es comparteix el joc, la música, el circ, l’oci i el lleure, perquè la participació en una activitat de lleure inclusiva fomenta en tots els assistents valors com l’acceptació i la interdependència i ajuda a prendre consciència que la diversitat, la convivència, la interacció i l’aprenentatge mutu és quelcom que beneficia tota la comunitat.