Preocupació a la Vall d'en Bas per la situació d’exclusió financera que pateix la gent gran

L'Ajuntament aprova per unanimitat una moció per a donar suport a les mesures que la desbaratin

El ple de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha aprovat la moció per unanimitat.
El ple de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha aprovat la moció per unanimitat. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
06 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:28h
L’Ajuntament de la Vall d’en Bas mostra la seva preocupació per la situació d’exclusió financera que pateix el col·lectiu de la gent gran i ho ha denunciat en el darrer ple municipal, celebrat el passat dimarts, 29 de març, amb l’aprovació per unanimitat d'una moció per a donar suport a les mesures que la desbaratin.

Això comporta, per una banda, mostrar la preocupació i la denúncia per la reducció del nombre d’oficines i caixers automàtics, que provoca una desatenció de les entitats bancàries cap a la població. En el cas de les persones grans, aquesta desatenció s’accentua per la manca de coneixements i habilitats digitals d’aquest col·lectiu.

D’una altra banda, també, s’insta les diferents institucions i administracions a actuar, de forma immediata, per a revertir aquesta situació amb mesures tant en l’àmbit legislatiu com en el de la gestió directa. En aquest sentit, es demana també el compliment del protocol estratègic per a reforçar el compromís social i sostenible de la banca, signat el passat 21 de febrer.

Aquesta moció destaca, igualment, que les entitats financeres, malgrat tenir beneficis i, en alguns casos, ajuts del sector públic, no han plantejat en la seva estratègia la inclusió de determinats col·lectius ni de, fins i tot, territoris, ja que en les zones menys poblades tampoc no s’ha garantit l’accés als serveis financers.

Cal recordar que la Garrotxa, mentre el primer trimestre de 2015 hi havia 38 oficines bancàries, al darrer trimestre de 2021 només se'n comptava amb 16, és a dir, més de la meitat desaparegudes (el 58%). En el cas d'Olot, proporcionalment, la pèrdua és més grossa, ja que s'ha passat de 22 oficines a 8 en el mateix període, el que significa un 63,3%.

Tot i que la Vall d'en Bas es mantenen, encara, dues entitats financeres amb oficina, el fet que siguin a Sant Esteve d'en Bas, complica molt la vida a la gent gran dels sis altres pobles del municipi.