L'escola taller Orígens proposa 4 cursos de bioconstrucció aquesta primavera

D'aplicacions en el lleure, de pedra seca, d'entramats vegetals i de revestiments naturals

El taller d'entramats vegetals es farà a la seu d'Orígens a les Planes d'Hostoles.
El taller d'entramats vegetals es farà a la seu d'Orígens a les Planes d'Hostoles. | @EscolaOrigens.
NacióGarrotxa
05 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:43h
Orígens, l'escola taller de bioconstrucció fincada a les Planes d'Hostoles, proposa quatre cursos aquesta primavera relacionats amb les aplicacions en el lleure de la bioconstrucció, la pedra seca, dels entramats vegetals i els revestiments naturals.

Taller de Bioconstrucció aplicada al lleure (3a Edició). Del 15 al 17 d’abril de 2022
 
Treballes amb infants i estàs cansada de fer sempre els mateixos jocs? En l’esplai o cau vols fer dinàmiques relacionades amb la naturalesa i la construcció, però no tens recursos? Vols dissenyar el pati de l’escola de forma cooperativa amb els més petits i no saps per on començar? T’agradaria oferir un contingut diferent i més especialitzat als casals que organitzes? Tens fills i t’agradaria construir conjuntament les cabanyes de casa vostra? Si és així, aquest és el teu taller!

+ informació.

Taller de Pedra Seca al Montseny (2a edició). Del 6 al 8 de maig de 2022
 
El taller pretén en primer lloc posar en pràctica alguna de les tècniques més habituals en la construcció amb pedra seca tot mitjançant la reconstrucció de marges i partions. També analitzar sobre el terreny diverses construccions existents al nostre entorn (murs, cabanes, pous de glaç, forns de calç), tant des de la seva vessant constructiva com cultural i de relació amb l’entorn. I per últim donant a conèixer les iniciatives que s’estan portant a terme en la recuperació i difusió del coneixement per part d’entitats diverses al nostre territori.

+ informació.

Entramats Vegetals. La canya, un recurs natural estructural. Especialització en construcció amb feixos de canya. Del 13 al 15 de maig de 2022
 
El taller es contextualitza amb el coneixement de diferents tipus d’entramats vegetals, on viuen, les seves característiques (durabilitat, elasticitat i resistència com a fet comparatiu) i les tècniques que hi van associades. Es valorarà tècniques ancestrals i les combinarem amb metodologies més actuals. S’estudiarà i s’aplicarà l’ús de la canya (Arundo donax), comprovant les seves propietats i limitacions físiques a partir de l’aplicació pràctica en estructures de feixos de canyes i en diferents tècniques entramades.

+ informació.

Taller de Revestiments Naturals. Especialització en Estucs de Calç. (8a Edició). Del 19 al 22 de maig de 2022
 
El taller vol donar a conèixer les capacitats tècniques dels mateixos materials i les seves possibles aplicacions, posant en pràctica els coneixements adquirits, en la restauració i manteniment de façanes. Amb els revestiments de calç hi ha tot un món per experimentar i unes solucions tècniques molt apropiades per a l’adequació dels nostres edificis.

+ informació.
 
Arxivat a