Ja podeu dir-ne la vostra per a defensar el català en el procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua

El Govern anima la ciutadania a participar-hi i aportar propostes fins al 30 de juny

Primera reunió del Pacte Nacional per la Llengua, al març.
Primera reunió del Pacte Nacional per la Llengua, al març. | Govern.
NacióGarrotxa
01 d'abril del 2022
Actualitzat el 04 d'abril a les 10:21h
El Pacte Nacional per la Llengua obre a la ciutadania el procés participatiu per dir la seva a l'hora d'intentar millorar el foment de l'ús del català. A més, es convoquen sessions de presentació a 16 ciutats de tot Catalunya amb la presència de la consellera de Cultura, del secretari de Política Lingüística i altres representants institucionals i acadèmics. El procés participatiu s'obre avui, 1 d'abril, fins al 30 de juny. Com es poden presentar propostes? A través de la web del Pacte per la Llengua (des d'aquí hi podeu accedir). 

Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sort, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès són les ciutats triades per exposar el diagnòstic sobre el català que conté l’informe acadèmic i explicar les principals línies i objectius tant del Pacte Nacional per la Llengua com els detalls del procés participatiu.

El Departament de Cultura ha editat una guia de treball i material gràfic per facilitar a les entitats i tota mena de col·lectius l’organització d'aquestes sessions. Les presencials no seran les úniques sessions que es faran, ja que s'està preparant diverses en línia. Des de la Generalitat esperen renovar els compromisos lingüístics i conscienciar les institucions, entitats, empreses i la ciutadania en general de l’impacte que tenen els seus hàbits i actituds. 

El Govern anima la ciutadania a participar en el procés participatiu a títol personal, detectant els principals reptes que consideren que té el català i proposant solucions. També insta les entitats i tota mena de col·lectius a organitzar sessions autogestionades, per les quals a través de la web del pacte es facilitaran materials gràfics i guies, amb la intenció d’aïllar reptes i suggerir solucions.

Les sessions, per ciutats
Vic - 16 de març, 19 h,  Teatre ETC - Passeig de la Generalitat, 46 
Tortosa -  17 de març, 18 h, Sala Terres de l’Ebre, Seu de la Generalitat, Plaça Gerard Verges, 1
Manresa - 22 de març, 19 h, Sala d'Actes de la FUB 2, Avinguda de les Bases de Manresa, 3
Girona - 23 de març, 18 h, Auditori Josep Irla,  Plaça Pompeu Fabra, 1
Tarragona - 30 de març, 19 h, Sala d’actes dels ST, Carrer Major, 14
Lleida - 31 de març, 19 h, Auditori. Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, Universitat de Lleida (campus de Cappont). C. Jaume II, 67
Sort -  7 d’abril, 18h, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Camí de la Cabanera, 2 (davant del CAP)
Arxivat a