Olot adjudica les obres per a un nou col·lector als carrers Castanyer i Gírgola

També s'ha adjudicat els treballs de millora de la recollida de les aigües pluvials del carrer Sant Roc i s'ha aprovat el projecte d’accessibilitat al Parc de les Móres

Aniol Sellabona i Pep Berga durant la compareixença a l'Ajuntament d'Olot.
Aniol Sellabona i Pep Berga durant la compareixença a l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
01 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:31h
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous –segns que ha explicat el regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona– ha adjudicat les obres de construcció d’un nou col·lector-interceptor als carrers Castanyer i Gírgola (tram: carrer Roure - avinguda Sant Jordi). L’actuació permetrà millorar la xarxa de col·lectors d’aigua de la ciutat reduint la saturació de la xarxa i donant resposta a les necessitats actuals.

El nou col·lector de polietilè, de 255 metres de longitud, se situarà entre el carrer Roura i l’avinguda Sant Jordi i interceptarà les aigües residuals d’aquests carrers per conduir-les al pou final existent a l’avinguda Sant Jordi. Els treballs suposaran una inversió de 141.138,03 euros i s’allargaran durant dos mesos.

A més, en aquesta línia també es preveu iniciar ben aviat la construcció d’un altre col·lector al carrer Sant Roc. Els treballs de renovació amb ampliació de la línia de clavegueram del carrer dels Sastres, carrer de Sant Roc i plaça major tindrà un cost de 63.137,24 €. Es tracta d’una nova fase de la millora de la canalització de les aigües pluvials d’aquest sector de la ciutat iniciat al carrer Macarnau i la seva continuïtat al carrer dels Sastres i que també ha permès millorar la xarxa de la plaça Major amb el carrer Serra Ginesta.

Les obres del nou col·lector del carrer Castanyer i Gírgola i la del carrer Sant Roc formen part de la partida prevista en el Pressupost de 2022 per a actuacions d’adaptació de la ciutat al canvi climàtic. Davant de fenòmens que, com el Glòria i capítols de pluges intenses, es preveu impulsar mesures per millorar la xarxa de col·lectors i altres iniciatives, com un pla de seguiment per a la neteja i manteniment de les lleres del riu.
 
Millora de l’accessibilitat al Parc de les Mores
Paral·lelament, durant la Junta de Govern d’aquest matí també s’han adjudicat les obres de millora de l’accessibilitat de l’avinguda Sant Jordi, al tram del Parc de les Mores, que permetran eliminar barreres arquitectòniques i facilitar l’accés als vianants.

En concret, els treballs permetran crear un itinerari adaptat a la vorera de l’avinguda Sant Jordi, en el seu tram davant del Parc de les Mores, que inclourà la pavimentació de l’espai i l’adaptació dels passos de vianants del carrer de la Ronda Sometent i el camí del Triai.

Actualment, en aquest punt els vianants han de circular per un pas de terra no adaptat i, amb aquesta actuació, es disposarà d’un itinerari accessible. Les obres inclouen el rebaix de les vorades i la retirada de senyals, baranes de fusta i rebaix de tanca vegetal que es reaprofitaran. Els treballs, suposaran una inversió de 14.269,41 € i està previst que estiguin finalitzats a finals del mes de maig.
 
Renovació de tres fonts històriques ornamentals
Aquest dijous també s’ha donat llum verd al projecte de millora, reparació i adequació de tres fonts ornamentals històriques de la ciutat situades a la plaça Clarà, la plaça Malagrida i el passeig de Barcelona.

En el cas de la font de la plaça Clarà, construïda el 1925, s’hi detecten pèrdues d’aigua derivades de la necessitat de millorar el sistema d’impermeabilització. Pel que fa a la font de la Plaça Malagrida, que data del 1986, i la del Passeig de Barcelona, construïda el 1990, es millorarà la instal·lació elèctrica i el sistema de canalització d’aigua. Els treballs suposen una inversió de 28.687,83 euros.
 
Arxivat a