1 de 10
Setmana Santa

La processó dels Dolors de Mieres se celebrarà el divendres 8 d'abril

És una de les més antigues de Catalunya i com a fet diferencial té els botxins i el pregoner

Imatge d'arxiu de la processó dels Dolors de Mieres. | AJMieres..
per NacióGarrotxa, Mieres, Catalunya | 1 d'abril de 2022 a les 09:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La processó de la Mare de Déu dels Dolors de Mieres es farà el divendres 8 d’abril. És una de les més antigues de Catalunya i com a fet diferencial té els botxins i el pregoner.

La processó començarà a les nou del vespre a l’església de Sant Pere i després farà el recorregut habitual pels carrers del poble.


El recorregut serà amb sortida pel carrer de Sant Pere, carretera GI-524, carrer de Can Caló, carrer del Curreró, carrer de la Plaça, plaça Major i carrer Nou. La tornada serà pel mateix recorregut.

Per a Mieres la diada dels Dolors és una jornada festiva i de devoció. La processó, que data de mitjan segle XVIII, és una de les més antigues del país, amb una representació de la passió dins l’església parroquial de Sant Pere., amb la participació dels mierencs. La representació es basa en un fragment d’una passió setcentista que va ser arranjada pel trinitari Antoni de Sant Geroni.


Aquí podeu descarregar-vos el llibre que va publicar l'Ajuntament l'any 2033 sobre la processó dels Dolors.
 

 

Participació