La trencada de mona per als qui no tenen padrins a Olot torna al carrer

La figura d'un pica-soques creada pels xocolaters i escultors Lluís Riera i Miquel Alari, de 242 cm i 122 kg, s'esbocinarà el migdia del Dilluns de Pasqua a la plaça Major

Lluís RIera imita el pica-soques de la mona que ha creat junt amb Miquel Alari.
Lluís RIera imita el pica-soques de la mona que ha creat junt amb Miquel Alari. | @cacaupuntcat.
30 de març del 2022
Actualitzat a les 10:18h
Torna al carrer la trencada de mona per als qui no tenen padrins a Olot que promou el pastisser, poeta i activista Lluís Riera, de la Pastisseria Cacau. Després de dos anys fent la trencada amb caire intern i sense públic, enguany la catorzena edició d'aquest peculiar esdeveniment es tornarà a fer a la plaça Major per a gaudir de la festa més dolça de totes. Com cada any, serà el Dilluns de Pasqua, que aquest 2022 serà el dia 18 d'abril, a migdia (12 h).
 
No ha estat fàcil mantenir la tradició després de dues edicions fallides (l'ET i el Tòtem) a causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, però la voluntat i la necessitat de millora i aprenentatge han fet que enguany des de la Pastisseria Cacau s'hagi pensat en la capacitat de persistència, insistència i resiliència que ha acompanyat la festa al llarg d'aquests 14 anys, i tota aquesta idea s'ha plasmat en la figura d'un pica-soques gegant que no es cansa de picar, amb insistència, com diu Lluís Riera:La figura, creada pels xocolaters i escultors Lluís Riera i Miquel Alari mesura 242 cm i pesa 122 kg i es caracteritza per la voluntat escultòrica del volum de l'ocell suspès enmig d'un arbre, amb que aporta una sensació d'ingravidesa i de gran plasticitat.
 

Miquel Alari i Lluís Riera amb la mona del pica-soques a la Pastisseria Cacau d'Olot. Foto: @cacaupuntcat.


L'acte és organitzat per la Pastisseria Cacau, amb la col·laboració de Can Carbasseres, La Greda i l'Ateneu Popular Mala Petja i enguany serà trencada per l'advocada i activista Raquel Vilar i per la diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-Crida Constituent Eulàlia Reguant.

Com cada any, aquelles persones que ho vulguin podran col·laborar-hi comprant petites figures de xocolata que enguany tindran forma d'ocell.
 

Cartell de la trencada de mona que tindrà lloc a la plaça Major d'Olot el migdia del Dilluns de Pasqua. Foto: @cacaupuntcat.

Arxivat a