La mobilitat compartida s'estrena a les Planes d'Hostoles de la mà de Moui

La webapp permet als usuaris llogar un cotxe elèctric per minuts, hores o dies, a preu assequible i 24 hores al dia

El batlle, Eduard Llorà, durant la presentació de Moui al pavelló municipal.
El batlle, Eduard Llorà, durant la presentació de Moui al pavelló municipal. | @moui.online.
NacióGarrotxa
29 de març del 2022
Actualitzat a les 12:02h
El passat 19 de març va tenir lloc el llançament del servei de mobilitat compartidaMoui amb el primer ajuntament que oferirà aquest servei: les Planes d'Hostoles. Durant el dissabte es va reunir la gent del municipi per a poder explicar-los els avantatges, el funcionament i les raons per les quals s'ha portat a terme aquesta iniciativa.

El projecte sorgeix com a resposta als problemes de mobilitat que actualment hi ha en la majoria de municipis de les comarques gironines: limitada oferta de serveis públics, parc automobilístic antic i contaminant i dificultat per a encarar la transició cap a un model de transport sostenible.

En que consisteix MOUI?
L’empresa posa a disposició dels ciutadans del municipi un vehicle elèctric d’última generació que es podrà llogar per minuts, hores o dies a través d’una aplicació web. L’usuari tindrà llibertat per a fer servir el vehicle segons conveniència tot contribuint a la transició cap a un model de mobilitat ecològic i, a més, a un preu econòmic.

A qui va dirigit?

El servei de mobilitat compartida s'adreça a tots els municipis de les comarques gironines que puguin estar interessats a millorar els seus serveis de mobilitat i que, a més, vulguin accelerar la transició cap un model elèctric i sostenible. En el context actual, certament, els ciutadans volen contribuir a disminuir el seu impacte mediambiental, però no tenen els mitjans per a poder comprar-se un vehicle elèctric i, a més, tampoc no hi ha una infraestructura pública de mobilitat que ho solucioni.
 

El cotxe elèctric que es farà servir és un Renault Zoe. Foto: @moui.online.


Les Planes d’Hostoles, primer municipi a promoure aquest servei
Eduard Llorà, batlle del municipi de les Planes d’Hostoles, va presentar l’esdeveniment al pavelló del poble. Va ensenyar el vehicle i va destacar: “Estem molt contents de ser pioners dins de la província de Girona. Aquesta iniciativa ens permetrà avançar cap a la transició energètica deixant un vehicle 100% elèctric a disposició de tots els ciutadans del poble. És el primer pas cap a una manera fàcil, intuïtiva, econòmica i ecològica de viatjar per a tots aquells que no saben com mobilitzar-se”.

Durant l’esdeveniment es va recalcar la importància de millorar la mobilitat a tota la demarcació gironina i contribuir a la transició energètica. Així, Roger Sabaté, fundador de Moui, va afegir que "el nostre objectiu és que tots els habitants de la província de Girona puguin disposar d’un vehicle elèctric sense tenir la necessitat de comprar-lo". Eduard Puig, l’altre fundador, recalcava que "és l’única plataforma de reserva amb procés 100% digitalitzat, amb un preu assequible per  a l'usuari i una disponibilitat de 24 hores al dia".

Les Planes d’Hostoles ha posat a disposició una plaça exclusiva per a posar-hi el vehicle elèctric compartit. Aquesta plaça serà únicament per al Renault Zoe que han proporcionat des d’Automoció i Serveis del Nord-Est. Els usuaris recolliran i retornaran el vehicle sempre en el mateix punt i sabran l’estat del cotxe i el procés a seguir a través de la webapp.

Per poder accedir al servei i registrar-s'hi es pot fer amb pocs clics a través del següent enllaç.