L'iQUIOSC.cat en ruta fa arribar les revistes catalanes a la Garrotxa

La caravana itinerari de l'APPEC aterrarà durant aquesta primavera en una desena de pobles de les comarques gironines

L'iQUIOSC.cat en ruta, atén uns infants.
L'iQUIOSC.cat en ruta, atén uns infants. | APPEC.
NacióGarrotxa
28 de març del 2022
Actualitzat a la 13:34h
La caravana de revistes de l'APPEC, editors de revistes i digitals, recorrerà aquesta primavera una desena de pobles de les comarques de Girona per portar-hi les revistes en català. El 28 de març l'iQUIOSC.cat en ruta iniciarà aquest nou itinerari, que farà parada entre dilluns i divendres a Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca i la Vall de Bianya, a la Garrotxa; Llanars, Vilallonga de Ter, Sant Pau de Segúries, Planoles i Ribes de Freser al Ripollès; i Bellver de Cerdanya i Llívia a la Cerdanya. 

L'iQUIOSC.cat en ruta s'instal·larà a punts cèntrics d'aquestes poblacions l'última setmana dels mesos de març, abril i maig amb l'objectiu de facilitar l'accés a les revistes als seus veïns i de donar-los a conèixer l'ampli ventall de capçaleres en català. La iniciativa té el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Al quiosc mòbil s’hi pot trobar una àmplia representació de les revistes en català que es publiquen a Catalunya amb més d’un centenar de capçaleres de més de 30 temàtiques diferents: Sàpiens, Descobrir, Cavall Fort, El Temps, Enderrock, Serra d’Or, L’Avenç, Les Garrotxes, Cadí-Pedraforca...

El calendari de l'iQUIOSC.cat en ruta

Dilluns 28 de març, 25 d’abril i 23 de maig:
Sant Jaume de Llierca (matí)
Castellfollit de la Roca (tarda)

Dimarts 29 de març, 26 d’abril i 24 de maig:
La Vall de Bianya (matí)
Llanars (tarda)

Dimecres 30 de març, 27 d’abril i 25 de maig:
Vilallonga de Ter (matí)
Sant Pau de Segúries (tarda)

Dijous 31 de març, 28 d’abril i 26 de maig:
Planoles (matí)
Ribes de Freser (tarda)

Divendres 1 d’abril, 29 d’abril i 27 de maig:
Bellver de Cerdanya (matí)
Llívia (tarda)

Matins de 9 a 13 h
Tardes de 16 a 20 h
Sobre l'iQUIOSC.cat en ruta


La caravana de revistes és una iniciativa de l'APPEC, editors de revistes i digitals que vol acostar les revistes i dinamitzar l'activitat cultural de petits municipis, molts d’ells sense punt de venda de publicacions. Un projecte de país amb què l’associació també vol plantar cara al despoblament i a les dificultats per accedir a la cultura. 


L'iQUIOSC.cat en ruta es va posar en marxa l'hivern de 2020 i des d’aleshores ha fet parada a una trentena de pobles de l’Alt i el Baix Empordà, la Noguera, l’Alt Urgell i el Pallars Jussà. En tots, la iniciativa ha estat un èxit tant en la distribució de revistes, com gràcies a la bona rebuda per part de veïns, ajuntaments i escoles. A més, ha anat canviant el seu itinerari per donar resposta a les peticions d'altres poblacions que han demanat poder formar part del recorregut i rebre la visita del quiosc ambulant.
 

L'iQUIOSC.cat en ruta. Foto: APPEC.