1 de 10
coronavirus

Els positius al coronavirus ja no han de fer quarantena

Només els pacients que emmalalteixen greument de Covid hauran d'aïllar-se quan ho indiquin els sanitaris

Els positius de Covid ja podran fer vida normal | Adrià Costa
per NacióGarrotxa, Barcelona, Catalunya | 28 de març de 2022 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou pas de gegant en el procés de gripalitzar la Covid-19. La Comissió de Salut Pública va aprovar la setmana passada la nova estratègia per a controlar la malaltia, que porta mesos amb un impacte molt reduït a tot l'Estat per l'elevada taxa de vacunació i, també, per la immunitat adquirida naturalment. Aquesta estratègia es durà a terme mentre els indicadors assistencials "es trobin a nivell baix".

El pla actualitzat de Sanitat i les autonomies estableix que a partir d'aquest dilluns, 28 de març, s'acabin les quarantenes per als qui tinguin un test positiu al coronavirus que no mostrin símptomes de desenvolupar la malaltia Covid-19. És a dir, que a partir d'ara es podrà dur una vida completament normal tot i tenir coronavirus, sempre i quan es tracti d'un cas lleu o sense símptomes. Serà el personal sanitari qui decidirà, en els pacients simptomàtics i la població.


També hi ha canvis en la política de tests, que a partir d'ara se centraran en persones amb factors de vulnerabilitat (majors de 60 anys, immunodeprimits i embarassades), àmbits vulnerables (sanitaris i sociosanitaris) i casos greus. Així, el diagnòstic de pacients amb símptomes lleus compatibles amb Covid-19 es reduirà al mínim.

Salut Pública justifica que els canvis que han acordat es fonamenten en "els alts nivells d'immunitat assolits a la població", que "han determinat un canvi en l'epidemiologia de la Covid-19 que recolza la transició cap a una estratègia diferent que vigili i dirigeixi les actuacions a persones i àmbits de més vulnerabilitat i monitoritzi els casos greus, i en àmbits i persones vulnerables”.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació