1 de 10
Òpera i art

Els Museus d’Olot exposen dues obres relacionades amb el Liceu

Per a commemorar el 175 aniversari del Gran Teatre operístic, amb dibuixos sobre Lohengrin i Parsifal, de Josep Berga i Boada

Dibuix de Josep Berga de l'arribada de Lohengrin, de l'òpera homònima de Richard Wagner. | @MuseusOlot.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 25 de març de 2022 a les 13:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Museus i Liceu: una història compartida, és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre.

Així doncs, 121 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions –que inclouen pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de diverses personalitats– relacionades amb la història d’aquesta entitat tan emblemàtica.


Els Museus d’Olot –a les comarques de Girona hi participaran un total de 25 centres– se sumen a la iniciativa mostrant les obres L’arribada, de Lohengrin, i Kundry a cavall (Parsifal), totes dues de Josep Berga i Boada.

Amb aquesta acció, que es podrà visitar fins al 31 de juliol del 2023, es vol contribuir a fer xarxa i a establir lligams entre les institucions culturals del país.

 

Dibuix de Josep Berga i Boada de «Kundry a cavall», de l'òpera Parsifal, de Richard Wagner. Foto: @MuseusOlot.

Participació