Jornada esportiva per al Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Autisme a Olot

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot i TEA Garrotxa hi col·laboren per a conscienciar sobre la importància de la pràctica diària de l’activitat física

NacióGarrotxa
25 de març del 2022
Actualitzat a les 11:25h
Entre d'altres activitats, es farà una marxa popular de 3,5 km que donarà la volta a Sant Francesc.
Entre d'altres activitats, es farà una marxa popular de 3,5 km que donarà la volta a Sant Francesc. | TEAGarrotxa.
Després de l’anul·lació per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot –amb la col·laboració de l'Associació de Familiars amb trastorn de l’espectre autista (TEA Garrotxa)– han organitzat de forma conjunta una jornada esportiva per a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril) i el Dia Mundial de l’Autisme (2 d’abril). 

Es portarà a terme el diumenge 3 d’abril de 10 a 13 h i comptarà amb tres grans activitats. D’una banda, es farà una marxa popular de 3,5 km que donarà la volta a Sant Francesc de 10 a 12 h. La participació inclourà un donatiu de 2 euros que es destinarà als projectes solidaris que porta a terme TEA Garrotxa. Els interessats s'hi poden inscriure el mateix dia de 9 a 10 h al Firal Petit i els assistents podran emportar-se un obsequi de record de la jornada i la seva participació.   
 
D’altra banda, també s’ha previst una zona ludicoesportiva tant per a adults com infants al Firal Petit d’Olot de 10 a 12 h. Els més menuts disposaran de castells inflables, jocs i material esportiu.  
 
Com a punt i final de la trobada, s’ha previst una MasterClass de la mà de Movment (de 12 a 13 h ) que permetrà aportar eines, tècniques i informació per realitzar activitat física diària a casa. En concret, els professionals oferiran una rutina de mobilitat i una de treball de força utilitzant el nostre cos.  
 
D’aquesta manera es vol conscienciar a la població dels efectes del trastorn de l’espectre autista (TEA), contribuir a la recollida de fons i donacions per a TEA Garrotxa i sensibilitzar a la ciutadania sobre els beneficis de la pràctica diària de l’esport.  
 

Cartell de la jornada del 3 d'abril a Olot Foto: TEA Garrotxa.

Arxivat a