El ple d'Olot aprova implantar el sistema de vídeo actes de les sessions

L’acta de la sessió combinarà dos tipus de documents: el de de text amb els punts de l’ordre del dia de la sessió i els acords presos en cada un dels punts i un document audiovisual

El ple de l'Ajuntament d'Olot ha tornat a la Sala de Sessions.
El ple de l'Ajuntament d'Olot ha tornat a la Sala de Sessions. | Xavier Borràs.
24 de març del 2022
Actualitzat a les 18:29h
El sistema de vídeo actes que ha aprovat el ple de l'Ajuntament d'Olot avui dijous –amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció dels dos regidors de la CUP– permet obtenir constància de les sessions del ple de la corporació i d’altres òrgans col·legiats complint amb les normes de règim local, atès que preveu per cada sessió, l’elaboració d’un document electrònic escrit que compleix amb tots els requisits exigits per la normativa. A la vegada reforça els principis d’eficiència i economia que han de presidir tota actuació de les administracions públiques. Incrementa la fiabilitat i estalvia recursos públics i en facilita la difusió.

De totes les sessions s’ha d’aixecar acta, la qual ha de contenir com a mínim:
  • La data i l'hora en què comença i en què s'aixeca la sessió. 
  • La relació de matèries debatudes. 
  • La relació dels assistents. 
  • La indicació de les persones que hi han intervingut. 
  • Les incidències ocorregudes. 
  • Els vots emesos i els acords adoptats. 
  • La relació succinta de les opinions emeses.
 
El sistema de vídeo actes consisteix a enregistrar les intervencions orals realitzades en la sessió pel batlle, els regidors i, en el seu cas, la secretària i l’interventor, en els diferents punts de l’ordre del dia, que es recolliran en l’apartat de “debat” i estaran contingudes en suports digital vídeo autenticat, amb la incorporació de la signatura de la Secretària general. 

Una vegada aprovat l’esborrany de l’acta, les esmentades intervencions orals quedaran automàticament incorporades a l’acta, formant part d’una manera intrínseca i indissoluble del document administratiu.

L’acta de la sessió del Ple de la Corporació combinarà dos tipus de documents: el de de text amb els punts de l’ordre del dia de la sessió del Ple i els acords presos en cada un dels punts, i un document audiovisual, unit de manera unívoca al document anterior, que contindrà l’enllaç a la gravació d’imatge i àudio d’allò que ha ocorregut en cadascun dels punts tractats en la sessió, especialment les opinions de les persones membres de la corporació.  

Ambdós documents se signaran electrònicament mitjançant el certificat digital de la persona titular de la Secretaria, que donarà fe legal de l’acta i tindrà la responsabilitat de la seva custòdia i conservació, de la forma que es garanteixi l’autenticitat i la integritat dels fitxers. El document també serà signat pel president de la corporació. 




 
Arxivat a