Olot acollirà una matinal centrada en el culte als sants i en les imatges de guix

Serà el dissabte 2 d'abril al Museu dels Sants de la mà de Catalonia Sacra

Una de les sales del Museu dels Sants d'Olot.
Una de les sales del Museu dels Sants d'Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
24 de març del 2022
Actualitzat a les 10:48h
El Museu dels Sants d'Olot acollirà la jornada «Olot: els sants de guix i les imatges de culte», que organitza Catalonia Sacra el dissabte 2 d'abril, per a conèixer què hi ha al darrere de la multitud d'imatges de sants fetes de guix policromat que poblen els altars de les esglésies. Tot i ser a vegades menystingudes, darrere hi ha un món més complex del que sembla. Des del seu origen, impulsat per una voluntat de millora estètica de les imatges devocionals, fins a la seva notable indústria, el món dels sants de guix és molt desconegut i apassionant.

En aquesta jornada del dissabte 2 d'abril es parlarà, també, del paper de les imatges en la història de l'art de l'Església amb una ponència del doctor Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic, i una visita guiada al museu de la mà de Xavier Roura, el seu conservador.

La matinal és organitzada per Catalonia Sacra i enceta les quatre sessions de formació matinal que proposa aquest any 2022, ja que a la d'Olot li seguiran Àger (14 de maig), Sant Boi de Lluçanès (21 d'octubre) i Ulldecona (18 de novembre).

Cada sessió té un eix temàtic. Si a Olot són els sants, la sessió a Àger se centrarà en la frontera de la Catalunya Vella; a Sant Boi de Lluçanès es parlarà de l'univers barroc; i, a Ulldecona, la temàtica serà la construcció d'una església gòtica. Les conferències i visites seran impartides per reconeguts experts en aquests àmbits de coneixement.

Catalonia Sacra és una iniciativa conjunta dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat amb la voluntat de promocionar i difondre la riquesa i diversitat del patrimoni de l'Església. Enguany, Catalonia Sacra celebra 10 anys.


Les jornades matinals es faran en divendres o dissabte i estan pensades per a tot tipus de persones que vulguin aprofundir en determinades temàtiques relacionades amb el patrimoni cultural de l'Església.

Aquestes activitats són més extenses i denses que una visita guiada i tenen un format doble: una ponència i una visita guiada. Cada sessió és independent i està formada per una ponència i una visita a un element destacat del patrimoni. S'ha obert la inscripció per a la primera sessió «Olot: els sants de guix i les imatges de culte» que es farà el dissabte 2 d'abril des de les deu del matí i fins a les dues.

Podeu obtenir més informació i fer la inscripció, per 25 euros, des d'aquest vincle.
 
Arxivat a