Els positius per coronavirus ja no hauran de fer quarantena a partir de dilluns

Només els pacients amb casos greus de Covid hauran d'aïllar-se quan ho indiquin els sanitaris

Una sanitària fa la prova PCR a una veïna
Una sanitària fa la prova PCR a una veïna | ACN
NacióGarrotxa
23 de març del 2022
Actualitzat a les 8:14h
Nou pas de gegant en el procés de gripalitzar la Covid-19. La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts la nova estratègia per a controlar la malaltia, que porta mesos amb un impacte molt reduït a tot l'Estat per l'elevada taxa de vacunació. Aquesta estratègia es durà a terme mentre els indicadors assistencials "es trobin a nivell baix".

El pla actualitzat de Sanitat i les autonomies estableix que a partir de dilluns que ve, 28 de març, s'acabin les quarantenes dels positius al coronavirus que no mostrin símptomes greus de la malaltia. És a dir, que es podrà dur una vida completament normal tot i tenir coronavirus, sempre i quan es tracti d'un cas lleu o asimptomàtic. Serà el personal sanitari el que decidirà, en els pacients simptomàtics i la població.

També hi ha canvis en la política de tests, que a partir d'ara se centrarà en persones amb factors de vulnerabilitat (majors de 60 anys, immunodeprimits i embarassades), àmbits vulnerables (sanitaris i sociosanitaris) i casos greus. Així, el diagnòstic de pacients amb símptomes lleus compatibles amb Covid-19 es reduirà al mínim.

Salut Pública justifica que els canvis que han acordat es fonamenten en "els alts nivells d'immunitat assolits a la població", que "han determinat un canvi en l'epidemiologia de la Covid-19 que recolza la transició cap a una estratègia diferent que vigili i dirigeixi les actuacions a persones i àmbits de més vulnerabilitat i monitoritzi els casos greus, i en àmbits i persones vulnerables”.