Possible desabastiment de productes lactis «bàsics» per la vaga de transports

La patronal alerta que l'aturada suposa suspendre la recollida de llet a les explotacions ramaderes

Llet en un supermercat.
Llet en un supermercat. | Europa Press.
NacióDigital
17 de març del 2022
Actualitzat a les 8:38h
La Federació Nacional d'Indústries Làcties (Fenil) ha anunciat que atura l'activitat des d'aquest dijous a conseqüència de la vaga de transports. En un comunicat, la patronal indica que es veu "abocada" a aquesta decisió perquè arran de l'aturada dels darrers tres dies s'ha "interromput" el subministrament dels elements necessaris per a elaborar els productes i el trasllat del producte acabat a les cadenes de distribució.

A més, la patronal alerta que l'aturada suposa suspendre la recollida de la llet a les explotacions ramaderes a partir de demà i "posa en risc" l'abastiment de productes "bàsics" per a l'alimentació, com ara llet, iogurts o formatge. Fenil considera que aquest "panorama" és el resultat del "desemparament i la impotència" dels transportistes davant l'actuació dels "mal anomenats piquets" que han "bloquejat la seva activitat".

Fenil ha subratllat que només es revertirà aquesta decisió si es garanteix el dret a la mobilitat i la seguretat dels transportistes que no han secundat la vaga, i s'eviten "conflictes d'ordre públic" a les carreteres, circumstància "conjugable" amb el respecte del dret de vaga.