La pluja s'instal·la a Catalunya

La precipitació acumulada aquest cap de setmana es mou entre els quaranta i cinquanta litres a la Garrotxa

El paraigua serà necessari aquesta setmana.
El paraigua serà necessari aquesta setmana. | Àlex Marin.
NacióDigital
13 de març del 2022
Actualitzat el 14 de març a les 9:01h
Les pluges que estan remullant Catalunya al llarg del cap de setmana seguiran durant la setmana vinent d'una forma també generalitzada, després de diversos mesos sense que es visquessin aquests episodis de precipitacions, i poden venir acompanyades de vent i mala mar. Tot i així, aquest diumenge acabarà amb més estones de sol i clarianes que aigua, després del pas d'un front ràpid que ha pentinat bona part del país al matí.

Igual que aquest dissabte els ruixats han avançat d'oest a est i, a partir del migdia i de cara a la tarda d'aquest diumenge quedaran limitats a zones del nord del territori, segons les previsions fetes pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). A l'àrea litoral seguirà el fort onatge i des de Protecció Civil s'ha demanat a la població precaució a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es duguin a terme a prop de la costa.

La disparitat de les pluges donarà pas en l'inici de la setmana amb una pertorbació que, aquesta vegada, entrarà des del mar i s'espera s'estengui arreu. Ho farà amb vent que pot arribar a bufar amb força, és per això que Protecció Civil ha activat, en fase d'alerta, el pla Ventcat, amb avisos a pràcticament tot el territori, encara que serà especialment intens al Camp de Tarragona i el seu voltant i una part de la Catalunya Central.