Trenta-set empreses garrotxines faran un esmorzar solidari amb Ucraïna a Olot

La jornada es portarà a terme a La Nevateria aquest diumenge, en què es podran fer donacions per als ucraïnesos afectats per la invasió militar

La ciutat de Mariúpol, afectada pels bombardeigs russos.
La ciutat de Mariúpol, afectada pels bombardeigs russos. | Europa Press.
Redacció
10 de març del 2022
Actualitzat a les 12:26h
Un conjunt de 37 empreses d’Olot i la Garrotxa han sumat esforços per tirar endavant un esmorzar solidari en benefici i suport del poble ucraïnès. Amb el lema No a la guerra. Peace please!, l’activitat es portarà a terme aquest diumenge, 13 de març, de les 7 a les 12 h del migdia, i inclourà música a càrrec de Dj Pedri (De 7 a 11.30 h), classes de zumba per l’equip de Topteam (9-10 h) i sessió de pole dance(10.30 – 11 h).  
 
La jornada s'ha fet conèixer aquest matí des de l'Ajuntament d'Olot, amb la presència del regidor Estanis Vayreda; Marta Reyes, de La Nevateria; i, Valeria Ilchyshynes. Es portarà a terme al local de La Nevateria, situada al Polígon Industrial de Les Mates (carrer Compositor Pedrell, 51) i compta amb el suport de més d’una trentena d’activitats econòmiques i negocis de la comarca. En concret, pel que fa a l’àmbit de degustació hi col·laboren, a més de La Nevateria, Cacau Pastisseria, La Rutina, Fleca Pastisseria Padrés, Boccafina, Can Pericus, La Postreria, Can Dorca, La Fogaina o Cropic’s Pastisseria. Els responsables d’embotits Jordi Vilarrasa, La Casa del Pernil, 80Plus, Fruites Capdevila, Jumi, la Cooperativa La Vall de Bas i Aigua de Sant Aniol proporcionaran els aliments que s’oferiran a l’esmorzar. 
 

Estanis Vayreda, Marta Reyes i Valeria Ilchyshynes han presentat l'esmorzar solidari. Foto: @olotuit.


Per altra banda, la jornada comptarà amb sorteigs i sorpreses provinents dels negocis col·laboradors Cafè del Firal, Eko, Umami, Europa, Hostal del Sol, l’Hostal dels Ossos, Topteam Centres Esportius, el Restaurant La Moixina, Quinze Ous i Cabanyes entre Valls, El Farolet. A part, també hi participen Tallers Jaisa, White Room Nails, Ecolider Olot, Grau Sistemes Tèrmics, Piropop, Noel. 
 
La jornada solidària també inclou la recollida d’aliments així com aportacions econòmiques que els participants poden realitzar directament o a través de la compra de la samarreta especial que s’ha creat per aquesta ocasió (10 euros la unitat). Tots els diners recollits a través de l’esmorzar, activitats, sorteigs i donatius es destinaran íntegrament a la població ucraïnesa afectada per l’atac militar. 
 
Actuacions de suport al costat del poble ucraïnès 
La comunitat ucraïnesa d’Olot, amb la col·laboració de diferents entitats del tercer sector i de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, han organitzat diverses accions, com una campanya solidària de recollida de material per a Ucraïna. La iniciativa compta amb el suport de Càritas Garrotxa, Creu Roja i CEPAIM. 
 
A partir de les necessitats detectades i tenint en compte el trasllat fins a Ucraïna, es va fer un llistat dels productes més necessaris com:
  • Menjar sec i en llauna.
  • Material sanitari: apòsits, torniquets, agulles, gases estèrils i gases contra cremades.
  • Productes higiene personal: sabó, compreses, bolquers per a infants i adults.
Per a facilitar i agilitar la recopilació del material s’ha habilitat dos punts de recollida a la ciutat:
 
| Creu Roja
Carrer Hondures, 5.
De dilluns a divendres: 9 - 14 h.
Dimecres també de: 16 - 19 h.
 
| Església Antiga Providència
C. Fluvià, 25.
De dilluns a divendres: 9 - 13 h | 16 - 19 h.
Dissabtes: 9 - 13 h.
 
Si es vol facilitar allotjament a alguna persona refugiada d’Ucraïna es demana de fer arribar un missatge de correu electrònic al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa a l'adreça casg@casg.cat o bé a comiteacollida.igualtat@gencat.cat tot indicant-hi a l’assumpte ‘Oferiments Ucraïna’ o al 012.
 
En cas de voler fer aportacions econòmiques, es pot consultar el conjunt d’organismes que estan donant resposta a la crisi actual a través d’aquest enllaç. Finalment, en el cas dels refugiats arribats a la comarca, s’ha facilitat els següents contactes de suport per a poder gestionar la seva atenció a la Garrotxa: 
 
| Consorci d’Acció Social
686 75 14 23 | Marta
660 72 43 62 | Anna
 
| Creu Roja 
972 27 22 22
 
| Fundació Cepaim 
Presencialment | Sense cita prèvia i amb intèrprets
C. Mossèn Gelabert, 9
De dilluns a divendres: 9.30 – 11 h
 

Totes dades per si voleu oferir suport a Ucraïna. Foto: @olotuit.