1 de 10
Planejament urbanístic

Urbanisme aprova modificar el planejament de Santa Pau per a revifar-hi el nucli antic

S’amplien els usos permesos a l’edifici de l’antic hospital i a Can Torra, mentre les plantes baixes del centre històric es podran transformar en habitatges

Plaça porxada de la vila medieval de Santa Pau. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Santa Pau, Catalunya | 10 de març de 2022 a les 09:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha donat el vistiplau definitiu a una modificació del planejament de Santa Pau (Garrotxa) que permetrà impulsar diverses iniciatives amb l’objectiu de revitalitzar el nucli antic de la vila medieval. Es vol afavorir l’aprofitament dels edificis existents ampliant-ne els usos permesos i incentivar la rehabilitació dels antics.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament proposa diverses actuacions. Per una banda, s’ampliaran els usos admesos a l’edifici de l’antic hospital de Sant Roc i a la finca de Can Torra, que hi està adossada. Tot el conjunt, de propietat municipal, està qualificat com a equipament. Amb la modificació del planejament aprovada, també s’hi admetran els usos assistencials, sanitaris i de serveis socials. Igualment, s’aprofita per a reordenar la vialitat de la plaça de Sant Roc, a tocar del conjunt.


D’altra banda, es permetrà l’ús d’habitatge a les plantes baixes del casc antic per afavorir-ne l’ocupació i el manteniment, sempre que les característiques de les edificacions existents ho permetin. Actualment, moltes plantes baixes estan en desús, perquè no hi ha prou demanda d’activitats comercials, industrials, d’oficina o d’altres activitats econòmiques.

Per a evitar la proliferació de plantes baixes buides, s’admetrà la seva transformació en habitatge, sempre que estigui vinculat als de les plantes superiors, que les limitacions de densitat de l’edifici ho permetin i que en resulti un habitatge d’una superfície útil mínima de 75 m2.


L’Ajuntament considera que, amb aquestes limitacions, s’afavoreix el manteniment i la rehabilitació del patrimoni del casc antic de Santa Pau sense alterar les previsions d’habitatge del planejament municipal.
 

 

Participació