S'inicien les jornades d’orientació per als alumnes de 4t d’ESO de la Garrotxa

Les sessions tenen l'objectiu d'oferir informació sobre els estudis postobligatoris que els estudiants poden portar a terme a Olot i a la comarca

Les sessions informatives pretenen resoldre dubtes entre els estudiants.
Les sessions informatives pretenen resoldre dubtes entre els estudiants. | @garrotxapro.
NacióGarrotxa
02 de març del 2022
Actualitzat a les 11:29h
He acabat l’ESO. I ara què?”. Aquesta és una qüestió que molts estudiants es fan i han de respondre’s quan finalitzen els estudis obligatoris i comencen a pensar el futur que volen emprendre. Amb la voluntat d’acompanyar-los i oferir-los el màxim d’informació possible en aquests moments de transicions educatives, els centres educatius d’Olot que imparteixen estudis postobligatoris juntament amb el Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’ocupació de la Garrotxa, han programat un conjunt de sessions informatives per a donar a conèixer les formacions que ofereixen. 
 
Les xerrades tindran lloc el dia 16 de març als diferents centres. Aquestes sessions es compaginen amb presentacions i sessions empresarials adreçades a l’alumnat de quart d’ESO que tindran lloc el 15 de març per aproximar el món laboral als joves, des de diverses perspectives i àmbits. 

El mateix dia 15 de març a les 19 h a la Sala El Torín d'Olot es portarà a terme la taula rodona "SiguesPRO! Troba el teu camí a la formació professionalitzadora!", amb representants d’empreses i joves alumnes que parlaran sobre aquesta tipologia d’estudis. L’acte es podrà seguir presencialment (amb inscripció prèvia a la pàgina web o a través del canal de Youtube de la mateixa pàgina). 
 
D’aquesta manera, els alumnes podran conèixer de més a prop l’àmplia i variada oferta formativa postobligatòria existent a la ciutat i a la comarca, les sortides professionals, el ventall d’estudis existents així com resoldre els seus dubtes o qüestions pel que fa a l’elecció de la seva trajectòria acadèmica i professional. 
 
Aquestes jornades d’orientació s’organitzen conjuntament amb l’Àrea de Cultura i Educació i hi participen l’INS Bosc de la Coma, INS la Garrotxa, INS Montsacopa, Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Escola Pia d’Olot, Escola Petit Plançó, Escola Cor de Maria d’Olot, IE Salvador Vilarrasa. Es portaran a terme els dies 15 i 16 d’abril en horari de matí principalment i es preveu que puguin participar-hi al voltant de 600 alumnes que actualment cursen 4t d’ESO als diversos centres educatius de la Garrotxa.
 

Agenda de les activitats de les jornades d'orientació. Foto: @olotuit.



 
 
Arxivat a